Falafel cu tortilla si sos (video)
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Sosuri, Vegetariene, Video
Pentru că suntem în Post am ales să prepar rapid două feluri de rețete, cu sosuri diferite. Am folosit produse din legume, semipreparate de Agricola Bacău. Am făcut falafel (făcut 100% din năut) cu tortilla și sos de iaurt și Fantezie cu legume (un fel de hamburger din legume), pus între chiflă, cu sos Salsa (de Post).
Avocado toast (#norecipe)
Mic dejun, Momente ale zilei, Raw Vegane, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Dar cele mai bune lucruri sunt mereu cele simple, așa că o felie de pâine prăjită cu avocado pisat, cu sare, piper și fulgi de ardei nu poate fi ceva mai bun. Avocado este un fruct și are proprietăți antioxidante și este o sursă bogată de acizi grași esențiali.
Inghetata raw cu 3 ingrediente
Bauturi, cocktailuri, shakeuri, Deserturi si dulciuri de casa, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Fructe, Momente ale zilei, Ocazii speciale, Raw Vegane, Retete, Retete pentru copii, Sf. Valentin, Vegetariene
A venit vara si chiar dacă este capricioasă simțim nevoia să consumăm înghețată. Și dacă este și raw și fără zahăr, cred că împacă pe toată lumea. În plus, am folosit și ingrediente bio.Dar hai să vedem cu ce se face inghetata raw din 3 ingrediente.
Salata romana cu chili dressing (raw)
Cina, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Ocazii speciale, Pranz, Raw Vegane, Retete, Salate, Vegetariene
Salata romana/kale cu chili dressing (raw) este o altă variantă de rețetă pe care v-o propun când vreți să mai schimbați ceva în meniul dvs ori când vreți să gustați/încercați și altceva. Sper să vă placă.
Cum sa faci Morcovi Glazurati
Cina, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Ocazii speciale, Paste, Pranz, Retete, Vegetariene
Hai sa-ti arat astazi cum sa faci morcovi glazurati, pentru a-ti impresiona prietenii, pentru a avea o garnitura interesanta la preparate din carne sau pur si simplu pentru a-i consuma asa. Poti folosi baby carrots sau morcovi mari si frumosi, depinde cum gasesti pe piata sau la supermarket.
Briose din conopida (video)
Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Oua, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene, Video
Briosele din conopida sunt recomandate in special pentru copii, ca o gustare, pachetel sau atunci cand vreti sa manance legume si nu stiti cum sa faceti.
Cum se face supa de broccoli (video)
Branzeturi & Lactate, Cina, Cum sa..., Dupa ingrediente, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Trucuri, Vegetariene, Video
Sa consumati broccoli zilnic ar fi unul din cele mai sanatoase obiceiuri pe care le-ati putea avea la masa. Pentru ca broccoli este unul din ingredientele cu cea mai mare valoare nutritiva (bogat in glucide, vitamine si saruri minerale) vreau sa va inspir cu o reteta de supa care se face simplu si arata bine (mie imi plac ingredientele colorate din farfurie).
Supa de ceapa (video)
Cina, Craciun, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Legume, Momente ale zilei, Ocazii speciale, Pranz, Retete, Supe, ciorbe, Vegetariene, Video
Una din traditiile culinare frantuzesti, supa de ceapa caramelizata este un deliciu, contrar ideii ca ar putea mirosi urat. Nici gand! Supa de ceapa (french onion soup) este luata chiar dupa o reteta frantuzeasca asa ca va recomand sa o incercati.
Un aperitiv, 2 ingrediente: Ricotta cu rosii cherry la cuptor
Branzeturi & Lactate, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Ricotta cu rosii cherry coapte la cuptor este unul din aperitivele testate si preferate de toti musafirii mei. Rapid, sanatos si gustos este acest aperitiv. Branza ricotta (ieftina si buna gasiti la Lidl) o puteti face si in casa sau o cumparati, iar rosiile cherry le bagati la cuptor cu cateva ingrediente avute sigur prin casa.
Cum sa faci salata din ciuperci Pleurotus (video)
De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Romanesti, Salate, Vegetariene, Video
Ciupercile pot fi gatite in fel si chip, dar astazi ma rezum la Pleurotus, ciupercile romanesti cu palarie mare si foarte carnoase, pe care vi le recomand pentru aceasta salata. 5 ingrediente simple pentru o salata rapida, de post si indicata celor care nu se tem de mirosul usturoiului.
Cum sa faci salata de ardei copti (video)
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Retete, Romanesti, Salate, Trucuri, Vegetariene, Video
Daca te-ai intrebat vreodata cum se face salata de ardei copti, ai acum si varianta video ca sa te convingi ca nu este greu deloc. Cumpara ardei grasi sau capia, otet din vin, ulei, sare si usturoi si cea mai buna salata se pregateste sa-ti incante simturile.
Salata cu piersici gratinate si sunca
Dupa ingrediente, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Vegetariene
Hai sa incercam si ceva gratinat intr-o salata ca este delicios! Aceiasi combinatie de senzatie, dulce cu acrisor, va aduce numai bucurii pentru papilele gustative. Totul este sa incercati aceasta salata cu piersici gratinate si sunca!
Cum se face salata de vinete (video)
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Romanesti, Salate, Vegetariene, Video
In post sau nu, vara sau toamna, vinetele se pot prepara mai ales atunci cand aveti nevoie de un aperitiv de pus pe paine. Spre deosebire de preparatele din Ofrientul Mijlociu in care vinetele se folosesc foarte mult la cuptor, noi romanii obisnuim sa le facem in special coapte pe aragaz (dar puteti si la cuptor pe functia de grill) si amestecate cu ceapa.
Omleta spicy cu dovlecel, porumb si ardei iute (Frittata)
Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Oua, Retete, Vegetariene, Video
Astazi vreau sa vizionezi cea mai rapida omleta, un mic dejun consistent si vegetarian, pentru atunci cand esti grabit/a tare. Pentru omleta spicy (cunoscuta si drept Frittata) iti trebuie doar dovlecel sau zucchini, oua, ardei iute si porumb fiert. Si dispozitia de a manca ceva bun si iute.
Praz cu masline (video)
Dupa ingrediente, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Romanesti, Vegetariene, Video
Ceapa olteanului este prazul, iar alaturi de hrean este unul din cele mai folosite ingrediente din bucatarie. Mancarea de praz cu masline este una aromata inclusiv de mararul de la final. Cand doriti sa mai diversificati ceea ce gatiti prin casa incercati praz cu masline, ca in Oltenia.
Salata de post cu fasole, porumb si usturoi
De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Retete, Salate, Vegetariene
Pentru ca mai este inca o saptamana de post va propun o salata cu fasole verde si galbena (de prin congelator), boabe de porumb si usturoi. Simplu si constistent, un fel de fast food intre mesele principale.
Baba Ghanoush (ardei rosii si vinete coapte)
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Paste, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Baba ghanoush (sau ganoush, am gasit scris si asa) este o mancare pe baza de vinete coapte. Se face in mai multe variante, ori cu ardei rosii copti (varianta turceasca) ori cu tahini - varianta arabeasca (si seamana mult cu humusul). Este un preparat extrem de sanatos si poate fi facut in orice anotimp, dar desigur iese mai bine cand gasim/cumparam vinete de la producatori locali in sezon.
Salata din baby spanac si crutoane de paine
Cina, Dupa ingrediente, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Salate, Vegetariene
Inca o salata valabila in orice sezon, daca apelam la baby spanacul de la punga gata curatat (gasiti la Eisberg), dar o putem face si cand apare spanacul proaspat (daca aveti rabdare sa-l spalati, curatati). O sursa de vitamine aceasta salata dar si consistenta pe deasupra. Nu foarte multe ingrediente dar cu multa culoare de la rosiile cherry si de la spanac.
Salata cu rodie si lamaie
Cina, Dupa ingrediente, Fructe, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Salate, Vegetariene
Salata verde cu rodie si lamaie face parte din aperitivele acelea in care nu faci decat sa pui totul la un loc in 3 minute si gata, poti sa servesti! Boabele de rodie sunt dulci-acrisoare, lamaia este si ea acrisoara, asa ca explozia de gusturi si arome din gura este ceva pe care o sa-l tineti minte.
Salata de fructe cu morcovi si castraveti
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Fructe, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Salate, Vegetariene
Salata de fructe (stiati cred) dar in combinatie cu morcovi si castraveti?! Banuiesc ca asta este intrebarea care va framanta dar e doar o forma de diversificare sanatoasa, care este si gustoasa pe deasupra (desi recunosc, depinde de gusturi).
Cum sa faci Labneh, aperitiv oriental pe baza de iaurt
Branzeturi & Lactate, Cina, Cum sa..., Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Mic dejun, Momente ale zilei, Paste, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Trucuri, Vegetariene
Labneh este o branza moale si usoara facuta din iaurt natural, care se gaseste in intreg Orientul Mijlociu. Nelipsit de la mesele cu Meze, aperitivul oriental devine cu atat mai delicios cu cat este lasat un timp mai indelungat la facut. Greu de procurat din magazine, aceasta specialitate - Labneh - poate fi servita la restaurantele cu specific libanez sau arabesti.
Cum se face Humus-ul
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Paste, Retete, Trucuri, Vegetariene
Humus-ul este una din acele retete de origine Orientala, sanatoasa, indicata si pentru vegetarieni, si in dieta si in orice ocazie doriti un aperitiv de efect si usor. Un fel de fasole batuta inlocuita cu naut, desi pasta de susan face probabil diferenta. Cum se face Humus-ul? Folosind năut (fiert) sau din conservă și neapărat cu pastă de Tahini.
Varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie la cuptor
Cina, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Varza de Bruxelles (cu origini în capitala Belgiei) este considerată o legumă de iarnă. Cum cel mai bun sfat pe care-l pot da este să gătiți întâi cu legume de sezon, varza de Bruxelles, bogată în vitamine și minerale, ocupă un loc de frunte. Recomandată și copiilor (ba chiar preferată de aceștia datorită aspectului său micuț și ușor dulceag), varza de Bruxelles se poate găti în mai multe feluri, dar azi vă recomand rețeta de varza de Bruxelles cu usturoi și lămâie, gătită la cuptor.
Cum gatim buretii de plop (ciuperci romanesti)
Cina, Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Vegetariene
Prezenți doar o parte a anului, bureții de plop pot fi culeși de voi sau pot fi cumpărați din supermarket. Nu foarte aspectuoși, sunt totuși foarte gustoși dacă îi gătiți simplu, cu usturoi la tigaie, așa cum faceți cu broccoli spre exemplu. Pe lângă plop cresc circa zece specii de bureți, mai mult sau mai puțin comestibili, dar noi astăzi vă vorbim de cei denumiți buretele pătat.
Baton energizant, 100% natural
De Post, Deserturi si dulciuri de casa, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Fructe, Gustari, Mic dejun, Momente ale zilei, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Batonul energizant cuprinde trei ingrediente 100% naturale. Fără zahăr, făcut în casă în 10 minute! Pentru perioadele de dietă, pentru cei vegani, o rețetă dulce chiar și de post. Aveți nevoie de un mixer, o folie de plastic și un cuțit ascuțit.
Broccoli cu usturoi la tigaie
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Rețetele cu broccoli sunt sănătoase, vegetariene și (uneori) potrivite și pentru raw-vegani, dacă nu sunt gătite cu foc. Rețeta de broccoli cu usturoi la tigaie este varianta cea mai simplă și mai rapidă de a-l găti.
Reteta vegetariana de Orez cu linte (Mujaddara)
Cina, Paste & Orez, Pranz, Retete, Vegetariene, Video
Rețeta orientală de orez cu linte (denumită Mujaddara) poate fi servită la prânz sau cină, fiind un preparat consistent dar în același timp ușor. Este potrivit totuși pentru aceia care doresc să diversifice și să încerce gusturi și arome noi, chimenul și turmericul nefiind printre condimentele pe care românii le folosesc prea des.
Sos de mere la blender
Bauturi, cocktailuri, shakeuri, Deserturi si dulciuri de casa, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Fructe, Gustari, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Sosuri, Vegetariene
Deserturile la blender pot fi și delicioase și rapide, în același timp. Sosul de mere la blender este un dulce potrivit și în zilele de Post dar și un desert pentru cei mici. Indicat și pentru raw vegani.