Project Description
Hai sa incercam si ceva gratinat intr-o salata ca este delicios! Aceiasi combinatie de senzatie, dulce cu acrisor, va aduce numai bucurii pentru papilele gustative. Totul este sa incercati aceasta salata cu piersici gratinate si sunca!
Niciun secret, doar ca folosim putin si gratarul pentru a ”gratina” piersicile (sau nectarinele, dupa caz). In rest, putina sunca si salata la baza. Puteti adauga si feta sau mozarella, dupa preferinte.
Ingrediente:
4 piersici
100 grame salata romana sau laptuca
100 grame rucola
100 grame sunca de Parma
7 linguri ulei de masline
3 linguri otet balsamic
sare si piper
1 lingura miere
cateva frunze busuioc
Mod de preparare:
1. Spalati piersicile, taiati-le in doua si scoateti samburii. Fiecare jumatate de piersica taiati-o in trei parti egale.
2. Amestecati 2 linguri de ulei, sare si piper si stropiti cu acest amestec piersicile, dar masati-le bine cu mana ca sa fie acoperite peste tot.
3. Incingeti gratarul la foc iute si puneti piersicile cate un minut pe fiecare parte. Scoteti-le si lasati-le la racit.
4. Pregatiti salata, spalati-o sau scoateti-o din punga si taiati-o fasii daca nu ati cumparat la punga.
5. Taiati si feliile de sunca oblig, in jumatati.
6. Pregatiti si frunzele de busuioc, spalate si taiate in doua.
7. Pregatiti dressingul din oţet, miere, restul de ulei. Asezonati cu sare si piper si adaugati busuiocul.
8. Salatele, piersicile si sunca le asezati frumos pe farfurii si le stropiti cu dressingul. Le puteti servi imediat.
Leave A Comment