Inspiratie de Paste: Drob de miel fara prapur
Cina, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Fripturi, Gustari, Momente ale zilei, Ocazii speciale, Oua, Paste, Pranz, Preparate din Miel, Retete, Romanesti
Vine Pastele si cu siguranta nu va lipsi de pe masa traditionalul drob de miel. Va propunem varianta ReteteTV de drob de miel fara prapur. Drobul de miel este o reteta autohtona, un fel de “meatloaf” sau “terrine” din organele mielului sacrificat in mod traditional cu ocazia Pastelui. Aceste organe tocate se amesteca cu verdeata (cu cat mai multa, cu atat mai gustos drobul!) si cu oua crude care leaga compozitia.
Cum sa faci simplu friptura de miel pentru Paste (video)
Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Fripturi, Momente ale zilei, Ocazii speciale, Paste, Pranz, Preparate din Miel, Retete, Video
Daca te-ai intrebat vreodata cum sa faci mai simplu dar aromat friptura de miel la cuptor, iti propun varianta cu usturoi, rozmarin, cimbru si putin vin alb. Secretul: las-o cat mai mult timp in cuptor. In caz ca ai o tava de cupru ca a mea (daca vrei poti comanda una pentru ca vand vase de cupru!) sau de fonta, timpul de preparare se reduce la jumatate. Poti face si in orice tava de cuptor ai, insa in loc de 3 ore ar trebui sa lasi cam 5 ore.