Project Description

Buretele de plop denumit buretele pătat este ciuperca comună a salciei, plopului și o recunoașteți după pălăria albă pătată cu solzi maronii, lamele albe și sporii de culoare albă. Buretele pătat este comestibil cât ciuperca este tânără, pentru că apoi devine fibroasă.

Ingrediente:

500 sau 1 kg bureți de plop

4-5 căței usturoi

50 g unt/ sau o lingură mare de ulei (dacă doriți să-i gătiți de post)

apă pentru fiert bureții

sare și piper

Mod de preparare:

1. Puneți la fiert o cantitate de apă ceva mai mare decât ciupercile. Adăugați și sare.

2. Când dă în clocot, puneți ciupercile la fiert/opărit pentru zece minute.

3. Scurgeți-le într-un vas și puneți tigaia la încins.

4. În tigaia încinsă puneți untul și la câteva secunde usturoiul. Căliți-l puțin după care adăugați ciupercile. Amestecați-le bine cu usturoiul timp de zece minute. Presărați sare și piper.

5. Serviți-le calde, ca atare sau garnitură la vreun preparat.