Project Description
Da, nu stiam cum să spun ca să sune totuși românește, poate ar fi trebuit să spun toping în loc de dressing… Ideea e că salata romana poate fi înlocuită evident cu… kale sau varza românească, fiindcă are cam aceleași proprietăți și gust asemănător. Trebuie să rețineți că este bogată în fibre și ajută la digestie.
Salata romana/kale cu chili dressing (raw) este o altă variantă de rețetă pe care v-o propun când vreți să mai schimbați ceva în meniul dvs ori când vreți să gustați/încercați și altceva. Sper să vă placă.
Salata romana sau kale se găsește în piață, ardei chili dacă nu găsiți puteți înlocui cu ardei iuți bine uscați la soare. Salata merge mai degrabă în zilele friguroase sau atunci când doriți să mâncați ceva consistent pentru că nu aveți timp prea curând pentru următoarea masă.
Ingredientele bio din rețetă le-am luat de la Republica Bio și voi da linkul către produsele achiziționate de la ei.
Ingrediente Salata romana cu chili dressing (raw):
Pentru mixul de salată:
300-500 grame salată romana
1/2 sare de Himalaya
o cană roșii cherry, tăiate
1/2 cană semințe decorticate de cânepă bio
200 grame crutoane de pâine prăjită (opțional, dar eu am pus)
Pentru dressingul de chili:
2 avocado
1/4 cana ulei masline bio,
2 linguri zeamă de lămâie,
1/2 linguriță pudră de ceapă sau usturoi,
cativa ardei chili uscati lasati la deshidratat două ore
Mod de preparare Salata romana cu chili dressing (raw):
1. Indepărtează cotorul salatei romane (sau varzei kale), spală frunzele și taia-le în bucățele mai mici.
2. Pune frunzele într-un bol, presară sare peste ele și masează-le până devin moi și ploștite, așa cum ai vrea să le mănânci.
3. Adaugă roșiile și semințele de cânepă în castron și amestecă-le cu salata romana. (poți să amesteci cu mâna).
4. Mixează într-un blender toate ingredientele pentru dressing și oprește-te când are o consistență cremoasă și bună de adăugat peste salata romana, roșii și semințe de cânepă.
6. Pune și bucățile de pâine prăjită (crutoanele), va fi și mai consistentă. De asemenea, poți să le elimini din rețetă dacă nu-ți plac.
5. Servește-o imediat sau de la frigider.
Fotografii facute cu: Canon EOS Rebel T5i, obiectiv 18-135 mm.
Leave A Comment