Project Description
Inca o salata valabila in orice sezon, daca apelam la baby spanacul de la punga gata curatat (gasiti la Eisberg), dar o putem face si cand apare spanacul proaspat (daca aveti rabdare sa-l spalati, curatati). O sursa de vitamine aceasta salata dar si consistenta pe deasupra. Nu foarte multe ingrediente dar cu multa culoare de la rosiile cherry si de la spanac.
Ingrediente:
200 grame paine uscata, taiata cubulete
40 grame unt
2 catei usturoi
200 grame castraveti de sera
200 grame rosii cherry
100 grame baby spanac
1 cutie mica boabe porumb (circa 140 grame)
1 ceapa
jumatate legatura patrunjel
2 linguri otet
o lingura otet balsamic
6 linguri ulei masline
sare, piper
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie topiti untul in care prajiti apoi bucatile de paine taiate in cubulete; dupa ce ele s-au rumenit putin adaugati si usturoiul maruntit
2. Curatati castravetii cu o lingurita (adica luati-le din miezul apos), taiati-i de-a lungul in jumatati apoi in cubulete.
3. Spalati rosiile cherry si apoi taiati-le in jumatate.
4. Pragatiti frunzele de spanac. Daca sunt prea mari, le puteti taia in doua.
5. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Faceti la fel si cu patrunjelul.
6. Dressingul pentru salata se face amestecand cele doua feluri de otet, sarea, piperul si uleiul de masline. Mixati bine.
7. Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le bine, chiar cu mana, ca dressingul sa patrunda inclusiv un bucatile de paine prajita. Tot cu mana puteti pune portiile in farfurii.
Pofta buna, asta a fost tot!
Leave A Comment