Project Description

Ricotta cu rosii cherry coapte la cuptor este unul din aperitivele testate si preferate de toti musafirii mei. Rapid, sanatos si gustos este acest aperitiv. Branza ricotta (ieftina si buna gasiti la Lidl) o puteti face si in casa sau o cumparati, iar rosiile cherry le bagati la cuptor cu cateva ingrediente avute sigur prin casa.

Ingrediente Ricotta cu rosii cherry la cuptor:

500 grame rosii cherry (cand nu-mi ajung tai si cateva cuburi dintr-o rosie normala)

3 catei usturoi

sare, piper

1/2 cana ulei masline

2 linguri zahar brun

2 linguri otet balsamic

ierburi aromate: de preferat cimbru, dar merge si rozmarin sau busuoic

o cutie Ricotta (200 grame)

paine prajita pentru servire

Mod de preparare:

1. Puneti intr-o tava rosiile cherry

2. Preparati dressingul pentru rosiile ce urmeaza sa fie puse la cuptor: striviti cateii de usturoi, puneti intr-o cana uleiul de masline, otetul balsamic, cimbrul, sarea si zaharul brun si amestecati. Turnati dressingul peste rosii.

3. Puneti rosiile in cuptor la temperatura mica (150 de grade) pentru o ora.

4. Prajiti intre timp painea si intindeti pe ea ricotta.

5. Scoateti rosiile din cuptor si presarati cu tot cu ulei pe felille de paine prajita cu ricotta.

Rosiile ramase pot fi depozitate in borcan in frigider pentru minim doua saptamani. Pot fi servite foarte bine si reci dar si calde.

Incercati cu incredere Ricotta cu rosii cherry la cuptor si dati-ne de veste cum v-a placut.

Happy Cooking!