Salată de quinoa cu ciuperci sotate la borcan
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Raw Vegane, Retete, Salate
Ceva cald și moale, ceva crunch, ceva suculent, ceva aromat. Are de toate salata asta asta de quinoa cu ciuperci sotate, care poate fi luată foarte bine la borcan în loc de vreun sandwich cu pâine.
Salată de quinoa cu porumb și fasole roșie la borcan
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Raw Vegane, Retete, Salate
Salată de quinoa cu porumb fiert, năut și fasole roșie la borcan puteți face și fără unul din ingredientele menționate. Este genul de preparat făcut la ochi care să fie sănătos, sățios, aspectuos.
Falafel cu tortilla si sos (video)
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Sosuri, Vegetariene, Video
Pentru că suntem în Post am ales să prepar rapid două feluri de rețete, cu sosuri diferite. Am folosit produse din legume, semipreparate de Agricola Bacău. Am făcut falafel (făcut 100% din năut) cu tortilla și sos de iaurt și Fantezie cu legume (un fel de hamburger din legume), pus între chiflă, cu sos Salsa (de Post).
Cum sa faci salata din ciuperci Pleurotus (video)
De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Romanesti, Salate, Vegetariene, Video
Ciupercile pot fi gatite in fel si chip, dar astazi ma rezum la Pleurotus, ciupercile romanesti cu palarie mare si foarte carnoase, pe care vi le recomand pentru aceasta salata. 5 ingrediente simple pentru o salata rapida, de post si indicata celor care nu se tem de mirosul usturoiului.
Cum sa faci salata de ardei copti (video)
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Retete, Romanesti, Salate, Trucuri, Vegetariene, Video
Daca te-ai intrebat vreodata cum se face salata de ardei copti, ai acum si varianta video ca sa te convingi ca nu este greu deloc. Cumpara ardei grasi sau capia, otet din vin, ulei, sare si usturoi si cea mai buna salata se pregateste sa-ti incante simturile.
Cum se face salata de vinete (video)
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Romanesti, Salate, Vegetariene, Video
In post sau nu, vara sau toamna, vinetele se pot prepara mai ales atunci cand aveti nevoie de un aperitiv de pus pe paine. Spre deosebire de preparatele din Ofrientul Mijlociu in care vinetele se folosesc foarte mult la cuptor, noi romanii obisnuim sa le facem in special coapte pe aragaz (dar puteti si la cuptor pe functia de grill) si amestecate cu ceapa.
Salata de post cu fasole, porumb si usturoi
De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Retete, Salate, Vegetariene
Pentru ca mai este inca o saptamana de post va propun o salata cu fasole verde si galbena (de prin congelator), boabe de porumb si usturoi. Simplu si constistent, un fel de fast food intre mesele principale.
Baba Ghanoush (ardei rosii si vinete coapte)
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Paste, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Baba ghanoush (sau ganoush, am gasit scris si asa) este o mancare pe baza de vinete coapte. Se face in mai multe variante, ori cu ardei rosii copti (varianta turceasca) ori cu tahini - varianta arabeasca (si seamana mult cu humusul). Este un preparat extrem de sanatos si poate fi facut in orice anotimp, dar desigur iese mai bine cand gasim/cumparam vinete de la producatori locali in sezon.
Salata de fructe cu morcovi si castraveti
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Fructe, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Retete pentru copii, Salate, Vegetariene
Salata de fructe (stiati cred) dar in combinatie cu morcovi si castraveti?! Banuiesc ca asta este intrebarea care va framanta dar e doar o forma de diversificare sanatoasa, care este si gustoasa pe deasupra (desi recunosc, depinde de gusturi).
Cum se face Humus-ul
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Legume, Mic dejun, Momente ale zilei, Paste, Retete, Trucuri, Vegetariene
Humus-ul este una din acele retete de origine Orientala, sanatoasa, indicata si pentru vegetarieni, si in dieta si in orice ocazie doriti un aperitiv de efect si usor. Un fel de fasole batuta inlocuita cu naut, desi pasta de susan face probabil diferenta. Cum se face Humus-ul? Folosind năut (fiert) sau din conservă și neapărat cu pastă de Tahini.
Cum gatim buretii de plop (ciuperci romanesti)
Cina, Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Legume, Momente ale zilei, Pranz, Retete, Vegetariene
Prezenți doar o parte a anului, bureții de plop pot fi culeși de voi sau pot fi cumpărați din supermarket. Nu foarte aspectuoși, sunt totuși foarte gustoși dacă îi gătiți simplu, cu usturoi la tigaie, așa cum faceți cu broccoli spre exemplu. Pe lângă plop cresc circa zece specii de bureți, mai mult sau mai puțin comestibili, dar noi astăzi vă vorbim de cei denumiți buretele pătat.
Baton energizant, 100% natural
De Post, Deserturi si dulciuri de casa, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Fructe, Gustari, Mic dejun, Momente ale zilei, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Batonul energizant cuprinde trei ingrediente 100% naturale. Fără zahăr, făcut în casă în 10 minute! Pentru perioadele de dietă, pentru cei vegani, o rețetă dulce chiar și de post. Aveți nevoie de un mixer, o folie de plastic și un cuțit ascuțit.
Cum se face salata de icre de crap
Cum sa..., De Post, Dupa ingrediente, Feluri de mancare, Gustari, Mic dejun, Momente ale zilei, Retete, Salate
Salata de icre (modul de preparare este la fel indiferent de felul icrelor) are mare căutare mai ales în post. De proveniență mediteraneană, salata de icre poate fi făcută în mai multe feluri. Vă propunem varianta cu miez de pâine în loc de griș și cu procesor (mixer) în loc de amestecatul de mână.
Broccoli cu usturoi la tigaie
Cina, De Post, Dupa ingrediente, Gustari, Legume, Momente ale zilei, Retete, Retete pentru copii, Vegetariene
Rețetele cu broccoli sunt sănătoase, vegetariene și (uneori) potrivite și pentru raw-vegani, dacă nu sunt gătite cu foc. Rețeta de broccoli cu usturoi la tigaie este varianta cea mai simplă și mai rapidă de a-l găti.
Legume la gratar(ul din bucatarie)
De Post, Dupa ingrediente, Legume, Retete, Video
Legume la gratar puteti face în orice moment al anului, fie că sunteți vegetarieni, fie că vă doriți doar o garnitură sănătoasă la masa principală, fie că doriți o masă de post. Puteți să faceți din legume proaspete ori congelate, iar problema gratarului din curte nu trebuie să existe. Se poate face și pe unul normal (de preferat din fonta) care se pune pe flacăra aragazului.