Project Description

Hai sa-ti arat astazi cum sa faci morcovi glazurati, pentru a-ti impresiona prietenii, pentru a avea o garnitura interesanta la preparate din carne sau pur si simplu pentru a-i consuma asa. Poti folosi baby carrots sau morcovi mari si frumosi, depinde cum gasesti pe piata sau la supermarket.

Ingrediente Morcovi Glazurati:

12-16 baby morcovi

2 linguri unt

2 liguri miere

coriandru

Sare/piper

Mod de preparare Morcovi Glazurati:

  1. Pune o cratita cu apa si sare pe foc, iar cand da in clocot arunca morcovii curatati si blanseaza-i/opareste-i cinci – sase minute. Scoate-i pe hartie absorbanta.
  2. Intre timp topeste doua linguri de unt intr-o tigaie neaderenta, adauga morcovii blansati, mierea, asezoneaza si soteaza morcovii pana se glaseaza (verifici cu varful unui cutit, daca cutitul intra si iese usor sunt gata, daca intra dar iese doar prin scuturare, ii mai lasi).
  3. Scoate-i pe un platou si presara coriandru tocat.