Project Description
Recunosc, mie mi-a plăcut din prima această pastă cremoasă de humus. Am cumpărat năut de la magazine turcești (vă recomand această variantă), dar uneori și de la Mega Image sau Lidl (unde năutul are boabele mai mici) și pastă de susan (Tahini) din aceleași surse. Nu prea cumpăr năut la conservă, deși vă recomand pentru varianta rapidă. Pentru cel uscat obișnuiesc să-l las la înmuiat în apă câteva ore sau peste noapte, și veți vedea că-și crește cantitatea de câteva ori.
Ingrediente:
250 grame năut (aproximativ) o cană de boabe),
3 căței usturoi,
3 linguri tahini,
3-5 linguri ulei de măsline,
zeama de la jumătate de lămâie
o lingură bicarbonat de sodiu (pentru apa în care fierbeți boabele de năut)
sare, piper, fulgi de ardei iute (sau boia de ardei iute)
Mod de preparare:
1. Fierbeți într-o crăticioară năutul cu apă cât să-l acopere, și puneți și o lingură bicarbonat de sodiu. Pregătiți pe alt foc o altă oală cu apă fierbinte, în care să transferați năutul după ce fierbe și face spumă (de la bicarbonat). Această zeamă o veți folosi la mixat. (circa 20 de minute)
2. Curățați usturoiul, stoarceți zeama de lămâie.
3. Într-un mixer puneți năutul fiert, usturoiul, sarea, piperul. Mixați. Adăugați jumătate de polonic de apă fierbinte din cratița în care ați fiert năutul. Adăugați apoi tahini, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Mixați. Dacă nu este cremos mai adăugați puțină apă fierbinte. Rețineți că în timp (dacă nu-l consumați atunci și nu e așa grozav cald) se întărește puțin. Mai bine mai cremos decât prea bățos.
4. Răsturnați mixul într-un bol, puneți și lingurița de fulgi de ardei (sau boia), gustați de sare și piper și amestecați spre omogenizare. Pentru servire turnați deasupra puțin ulei de măsline și chiar fulgi de ardei.
Recomand să-l consumați cu lipie (încălziți-o puțin într-o tigaie fără ulei) sau tortilla, ori cu pâine prăjită.
Foto deschidere: Canon EOS Rebel T5i, obiectiv 18-135 mm
Leave A Comment