Project Description
Astazi vreau sa vizionezi cea mai rapida omleta, un mic dejun consistent si vegetarian, pentru atunci cand esti grabit/a tare. Pentru omleta spicy (cunoscuta si drept Frittata) iti trebuie doar dovlecel sau zucchini, oua, ardei iute si porumb fiert. Si dispozitia de a manca ceva bun si iute.
PONT: cand va apucati de omleta, alegeti un vas/ o tigaie pe care sa o puteti baga si la cuptor.
Ingrediente:
8 oua
1 dovlecel/ sau zucchini
2-3 linguri ulei masline extravirgin
jumatate de ceapa rosie
o cana de boabe de porumb din conserva (circa 250 grame)
un ardei iute (verde sau rosu)
sare si piper (optional)
Mod de preparare:
1. Feliaza dovlecelul si ceapa rosie cu o razatoare tip mandolina. Daca nu ai in casa asa ceva, incearca sa le tai cat mai subtiri. Toaca si ardeiul iute si masoara cana de porumb fiert.
2. Bate ouale bine cu sare si piper.
3. Incinge tigaia bine, adauga si uleiul de masline extravirgin si pune la prajit/calit ceapa, ardeiul si apoi dovlecelul si porumbul fiert.
4. Cand cele de mai sus s-au calit, toarna peste ele ouale batute. Dupa un minut de lasat pe foc da-le la cuptor pentru 15 minute.
5. Dupa ce ati scos tigaia, lasati-o 2-3 minute la racit si apoi feliati omleta ca pe tort. In farfurie veti avea o portie pufoasa de ou cu legume, o varianta picanta inca de la micul dejun.
Incercati si dati-mi de veste daca v-a placut sau nu!
Leave A Comment