Project Description

Ingrediente:

o cană broccoli congelat sau proaspăt și desfăcut în mici buchete

5 căței de usturoi curățați și tocați mărunt

o lingură ulei măsline

zeama de la o jumătate de lămâie

sare, piper

Mod de preparare:

1. Fierbeți în baie de aburi broccoli pentru 10 minute. (baie de aburi = o oală cu apă cu sare pusă la fiert, deasupra căreia puneți o sită sau o altă oală mai mică).

Varianta 2 de fierbere: fierbeți apa cu sare și când dă în clocot înmuiați broccoli pentru 30 de secunde. Scoateți-l cu o sită și puneți-l apoi în altă oală cu apă rece cu gheață.

2. Încingeți tigaia, turnați uleiul și căliți usturoiul. Adăugați într-un minut și zeama de lămâie.

3. Puneți peste acest sos cu usturoi broccoli și căliți 2-3 minute. Puneți sare și piper.

4. Serviți-l ca atare sau pe lângă o friptură.