Project Description

Ciupercile pot fi gatite in fel si chip, dar astazi ma rezum la Pleurotus, ciupercile romanesti cu palarie mare si foarte carnoase, pe care vi le recomand pentru aceasta salata. 5 ingrediente simple pentru o salata rapida, de post si indicata celor care nu se tem de mirosul usturoiului. 

Ingrediente:

1 kg ciuperci Pleurotus

piper si sare dupa gust

1 pahar de vin alb

5 gr cimbru uscat

1 lingura otet

putin marar pentru ornare

Ingrediente pentru sos:

1 lingura ulei

1 lingura otet

3 catei usturoi

putina zeama de la ciuperci

Mod de preparare:

1. Dupa ce speli ciupercile pune-le la fiert intr-un litru de apa fiarta cu sare, piper, vin, otet si cimbru.

2. Scoate-le dupa 15 minute si lasa-le la scurs si la racit.

3. Toaca verdeata si usturoiul.

4. Taie felii subtiri ciupercile si stropeste-le cu amestecul format din ulei, otet, usturoi si 2 linguri din zeama in care au fiert.

5. Serveste-le cu verdeata deasupra (eu am folosit marar).