Project Description

#norecipe

M-am gandit dacă să pun sau nu rețeta asta pe site. Dar cele mai bune lucruri sunt mereu cele simple, așa că o felie de pâine prăjită cu avocado pisat (nu prea îmi venea să pun in titlu traducerea la avocado toast), cu sare, piper și fulgi de ardei nu poate fi ceva mai bun. Avocado este un fruct și are proprietăți antioxidante și este o sursă bogată de acizi grași esențiali.

Așa că, doar pentru inspirație și ca să știți că-l puteți face și așa, zic să încercați să mâncați zilnic câte un avocado (încercați să-l luați cât mai copt) cu pâine toast. Cel mai ieftin am văzut că este la Auchan (uneori și la Billa care o să se numească Carrefour probabil), dar eu îl cumpăr adesea de la Kaufland și Lidl, unde este în jur de 5 lei bucata (asta în vara anului 2016).

Cum spuneam, mâncați un fruct sănătos, care nu conține zahăr dar are grăsimi sănătoase (ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism și la reducerea celui rău). Un avocado contine 22,5 g de grasimi și circa 20 de nutrienti esentiali, precum fibrele, potasiul (intr-o cantitate dubla comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic.

Așadar, prăjiți câteva felii de pâine (un avocado pisat ajunge pe circa 3 felii de pâine într-un strat generos) si puneți pe ele avocado pisat, amestecat cu sare, piper și fulgi de ardei iute și zeama de la o jumătate de lămâie. Veți lua energia de dimineață simplu, rapid și sănătos, cu avocado toast!