Project Description

Ingrediente:

180 g. orez Scotti integral,

180 g.linte (care trebuie fiartă înainte într-un bol cu apă care să o acopere),

4 cepe medii (1 tăiată cubulețe, 3 tăiate julien),

1/2 linguriță de turmeric,

1/2 semințe de coriandru măcinate,

1/2 linguriță chimen măcinat,

sare și piper după gust,

o legătură pătrunjel proaspăt,

2 linguri ulei măsline,

1 litru de apă

Mod de preparare:

1. Fierbeți în câte o crăticioară orezul și lintea, separat, cu apă cât să le acopere. Sau lăsați-le în apă la înmuiat cu câteva ore înainte de a vă apuca de gătit.

2. În vasul în care doriți să preparați mâncarea turnați o lingură de ulei (din cele două) și căliți o ceapă tăiată cubulețe. (mărunțită la  mixer spre exemplu).

3. Adăugați orezul fiert (dacă îl puneți nefiert va trebui să ajustati timpul de fierbere conform video sau conform indicațiilor de pe punga de orez).

4. Puneți un litru de apă dacă orezul a fos nefiert sau 500 ml dacă orezul a fost fiert în prealabil. Adăugați tot acum și sarea.

5. Adăugați chimenul, coriandru (pisate în mojar) și turmericul peste orez.

6. Puneți lintea prefiartă pentru încă 20 minute peste orez, sau încă 30 de minute dacă nu a fost fiartă sau înmuiată în prealabil. Dacă vedeți că nu s-a înmuiat mai adăugați apă, totuși nu ar trebui să depășiți un litru de apă chiar dacă orezul și lintea nu au fost fierte în prealabil.

7. În timp ce orezul și lintea sunt la fiert, într-o tigaie, cu o linguriță de ulei de măsline, căliți ceapa tăiată julien până se rumenește și capătă o culoare maronie. O puteți înmuia cu o lingură de apă.

8. Serviți orezul cu linte cu ceapa deasupra și pătrunjel tocat. Alăturați pentru savoare și puțin iaurt grecesc, veți mânca ceva ușor condimentat cu ceva răcoritor (venit din iaurtul rece).