Project Description
Dacă vă întrebați de unde să o cumpărați, trebuie să știți că o găsiți proaspătă în supermarketuri (eu am luat-o de la Mega Image) sau congelată. În caz că nu o gătiți imediat ce ați cumpărat-o să știți că se menține proaspătă în frigider o săptămână, iar congelată stă până la un an. Totuși, dacă vreți să o păstrați congelată, vă recomand să o opăriți în prealabil circa 2-3 minute în apă clocotită și abia apoi să o puneți în pungă în congelator.
Recomandată și în diete, varza de Bruxelles se gătește repede și plăcut, dar să nu o lăsați prea mult pe foc sau în cuptor că poate emana un miros neplăcut.
Ingrediente:
600 g varză de Bruxelles (puteți pune și mai mult, atât avea însă punga cumpărată de la Mega Image)
3 câței de usturoi pisați
4-5 felii de lămâie plus zeama de la o jumătate de lămâie
2-3 linguri ulei de măsline
100 grame parmezan + 50 grame cașcaval ras
sare și piper
Mod de preparare:
1. spală și taie în două fiecare varză de Bruxelles. Pune jumătățile într-o tavă de cuptor.
2. presară puțin ulei peste aceste verze.
3. curăță și mărunțește usturoiul și pune-l peste bucățile de varză de Bruxelles.
4. taie bucățile de lămâie și pune-le în tavă. Stoarce și jumătatea de lămâie și pune-o peste verze.
5. pune și parmezanul și puțin cașcaval. Pune și sare și piper și amestecă totul cu mâinele ca să se omogenizeze și să intre în fiecare varză puțin usturoi, lămâie, parmezan și sare.
6. bagă tava în cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
7. puneți într-o farfurie peste care presărați cașcaval ras și serviți varza de Bruxelles caldă.
Leave A Comment