Project Description

Porții: 12

Ingrediente:

100 grame icre de crap

o cană (250 de grame) miez de pâine sfărâmițat

zeama de la o lămâie

o cană și jumătate de ulei (circa 400 ml)

o ceapă mare tăiată julienne

1/2 linguriță paprika, boia iute/dulce (cum doriți)

Mod de preparare:

1. Puneți pâinea în mixer/blender uscată sau înmuiată în prealabil în apă și scursă bine + icrele. Mixează până se omogeniează amestecul și adaugă jumătate din zeama de lămâie și paprika/boia.

2. Adaugă apoi, treptat, uleiul, până compoziția devine cremoasă. Gustă și dacă mai e nevoie mai pune zeamă de lămâie.

3. Dacă compoziția pare prea groasă adăugați puțină apă la temperatura camerei. (în cazul în care nu faceți icrele de post puteți adăuga și un gălbenuș de ou)

4. După ce ați mixat și ați obținut textura de care să fiți mulțumiți, puneți icrele într-o bol și adăugați ceapa și puțina boia pentru culoare.

5. Serviți pe un platou cu puțin ulei deasupra și o felie de lămâie, alături de măsline. Adăugați pâine prăjită, tortillia ori lipie pe platou pentru servire.

6. Puteți păstra bolul acoperit în frigider pentru o săptămână.

Varianta de salata de icre de crap cu griș, o găsiți aici.