Project Description
Propunerea ReteteTV de Inspiratie de Paste continua cu Cotlele de berbecut. O alternativa la traditionala friptura de miel cu cartofi si legume la cuptor. Desi pare complicat, acest meniu se realizeaza usor daca pregatim in avans anumite componente (in special garnitura cu care asortam cotletele). Inspiratie de Paste: Cotlete de berbecut.
Vei gasi tot pe site-ul nostru propunerile de retete de garnituri: Cartofii duchesse si morcovi glazurati. Cartofii Duchesse, spre exemplu, pot fi pregatiti cu o zi inainte pana in faza de congelare din care se introduc direct in cuptor. La fel, piureul de mazare si morcovii blansati se pot pastra la rece si reincalzi in cuptor respectiv glazura spre finalul pregatirii cotletelor.
Dar hai sa vedem cum se fac Cotletele de berbecut:
Ingrediente Cotlete de berbecut pentru 4 portii:
8 cotlete de berbecut cu os
6 linguri ulei masline
rozmarin uscat
piper negru si verde boabe
chimion
1 cub de zahar brun
sare
Mod de preparare Cotlete de berbecut:
- Pregateste cotletele de berbecut: curata coastele de carne si grasime razuidu-le cu un cutit ascutit si scufundandu-le in apa clocotita alternativ de cateva ori, pana cand raman albe si curate, sau le poti lasa asa cum le-ai luat de la macelar (curatate se prezinta mai elegant pe farfurie!).
- Intr-un mojar piseaza pudra rozmarinul, boabele de piper, chimenul si cubul de zahar brun, pe care le rastorni apoi pe o farfurie.
- Asezoneaza cotletele taiate cate doua si prajestele pe toate partile in ulei de masline incins. Nu le lasa foarte mult, atat cat sa capete culoarea de caramelizare.
- Scoate-le pe un platou si presara pe toate partile mirodeniile din mojar.
- Pune cotletele asezate cu coastele in sus pe o tava unsa cu ulei pe care o introduci in cuptorul incins la 180 grade. In functie de cat de bine doresti sa fie de patrunsa carnea lasi cotletele in cuptor 15 sau 30 de minute.
- Dupa ce le scoti din cuptor lasa-le sa se odihneasca cinci minute dupa care așează-le în farfurie.
- Serveste-le pe pat de piure fin de mazare cu baby morcovi caramelizati/glazurati si cartofi duchesse (retele pentru aceste preparate le gasesti in linkurile din denumiri).
Text si foto by Monica Constantin.
Leave A Comment