Project Description
Vrei sa stii cum sa faci piure de mazare? Nimic mai simplu si mai rapid. Merge sa-l servesti cu carne de porc, de miel dar si cu un file de peste (in special somon).
Ingrediente piure de mazare:
500 g (1 punga) mazare fina congelata
1 lingura unt
1/3 cana smantana dulce
1 fir de menta proaspata
Sare/ piper
Mod de Preparare piure de mazare:
- Pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand a dat in clocot blanseaza/opareste mazarea congelata impreuna cu firul de menta si cateva boabe de piper pana cand se inmoaie (pe gustate!). Circa 5-6 minute.
- Scoate mazarea in vasul blenderului, adauga untul moale, smantana si cate putin din lichidul in care a fiert, pasand pana la obtinerea unei consistente moi de piure.
- In aceasta etapa poti asezona piureul de mazare rustic fara a-l mai trece prin sita, dar daca doresti o consistenta mai fina treci la urmatoare etapa.
- Pune piureul intr-o sita metalica deasa deasupra unui bol si paseaza-l cu dosul unui polonic mic sau al unei linguri. Foloseste miscari circulare si insista pana cand treci aproape toata cantitatea de mazare prin sita, daca e nevoie mai adauga lichid sau smantana.
- Daca piureul este prea fluid il poti ingrosa ulterior prin fierbere la foc mic, pana se mai evapora din lichid.
Leave A Comment