Project Description

Vrei sa stii cum sa faci piure de mazare? Nimic mai simplu si mai rapid. Merge sa-l servesti cu carne de porc, de miel dar si cu un file de peste (in special somon).

Ingrediente piure de mazare:

500 g (1 punga) mazare fina congelata

1 lingura unt

1/3 cana smantana dulce

1 fir de menta proaspata

Sare/ piper

Mod de Preparare piure de mazare: 

  1. Pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand a dat in clocot blanseaza/opareste mazarea congelata impreuna cu firul de menta si cateva boabe de piper pana cand se inmoaie (pe gustate!). Circa 5-6 minute.
  2. Scoate mazarea in vasul blenderului, adauga untul moale, smantana si cate putin din lichidul in care a fiert, pasand pana la obtinerea unei consistente moi de piure.
  3. In aceasta etapa poti asezona piureul de mazare rustic fara a-l mai trece prin sita, dar daca doresti o consistenta mai fina treci la urmatoare etapa.
  4. Pune piureul intr-o sita metalica deasa deasupra unui bol si paseaza-l cu dosul unui polonic mic sau al unei linguri. Foloseste miscari circulare si insista pana cand treci aproape toata cantitatea de mazare prin sita, daca e nevoie mai adauga lichid sau smantana.
  5.  Daca piureul este prea fluid il poti ingrosa ulterior prin fierbere la foc mic, pana se mai evapora din lichid.