Project Description

V-ați gândit vreodată că o salată merge bine și la borcan? Să o servești când ești în pauza de masă la serviciu, sau să o păstrezi mai bine, gata preparată, pentru câteva zile, în frigider. Ideea e că toate trei propunerile mele de salate la borcan sunt pe bază de quinoa, un aliment benefic pentru sănătate, care conține multe proteine vegetale, adică toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Am găsit în DM Drogerie Markt o Quinoa în 3 culori (albă, roșie, neagră), Eco, la 500 grame, care m-a inspirat. Îmi place că pe pungă este scris și modul de preparare al ”orezului de Inka” (cum mai este denumită Quinoa în America de Sud), pentru că este mult mai simplu și rapid decât să cauți pe internet cum se fierbe, cât se lasă, cum se prepară sau la ce o folosești.

Mod de preparare/ fierbere Quinoa, așa cum scrie pe punga de la DM Drogerie: quinoa se spală cu apă fierbinte pentru a scoate substanțele amărui din straturile exterioare. Boabele se pun într-o cantitate de apă fiartă de două ori și jumătate mai mult decât cantitatea de quinoa și se fierb aproximativ 15 minute. După care am lăsat-o la răcit, cu capac, și ea a căpătat consistența unui orez. E mult mai atractivă cea în culori, decât cea simplă, albă.

            

 

             

               

Apoi m-am apucat de cele trei combinații de salate pe care vi le propun și vouă, celor care vă doriți să mâncați mai sănătos și să gătiți mai rapid sau/ și din timp. Seara când vii târziu de la serviciu nu prea mai ai chef să gătești, așa că ceva făcut în avans e binevenit (dacă tot fierbi quinoa, o poți face pentru toate variantele de salată la care te gândești).

Iată așadar propunerile mele, cu ingrediente Bio, luate pe cât posibil de la DM Drogerie (îmi place să pot lua totul dintr-un singur loc atunci când am în cap o rețetă). Năutul, uleiul, caju-ul, sunt și ele luate de la Drogerie.

1. Salată grecească cu quinoa la borcan.

2. Salată de quinoa cu porumb și fasole roșie la borcan.

3. Salată de quinoa cu ciuperci sotate