Project Description

Paste cu pesto, parmezan și roșii uscate poți face în orice anotimp dacă cumperi Pesto-ul de-a gata (eu am cumpărat unul Bio, de la Dm Drogerie Markt, la fel ca și borcanul de roșii uscate).  Dar fiind vară, de multe ori prefer să fac eu Pesto, data viitoare cumpăr niște semințe de Pin tot de la DM și fac o postare despre cum se face Pesto în casă.

Rețeta e simplă, rapidă și vegetariană. Gustoasă nu trebuie să mai spun, dar te salvează într-o după-amiază când ai puțin timp la dispoziție.

Ingrediente Paste cu pesto, parmezan și roșii uscate pentru 3 persoane:

1/2 cutie paste Barilla (nr 5 folosesc eu)

1 + 1/2 borcan Pesto de la Dm (120 gr)

1 borcănel roșii uscate în ulei (180 gr cel de la DM)

50 grame parmezan ras

busuioc (am folosit și grecesc – cel mărunt și normal); merge și busuioc uscat, dar e mai bun cel proaspăt, când aveți

sare și piper după gust

Mod de preparare Paste cu Pesto, parmezan și roșii uscate:

  1. Fierbeți apă cu sare și adăugați pastele când dă apa în clocot (eu prefer să le rup în două încă de când le pun la fiert)
  2. Opriți o cană de apă fiartă de la paste, pentru a le amesteca la final.
  3. În oala de paste scurse puneți pesto, roșiile uscate tăiate bucățele mai mici și zeama oprită de la paste. Amestecați în oală.
  4. Puneți pastele în farfurie și adăugați/ presărați parmezan ras și busuioc proaspăt.

Timp de preparare Paste cu pesto, parmezan și roșii uscate: 15 min

Asta a fost tot dragii mei, nu am inventat roata cu această rețetă ci doar am îmbunătățit-o cu roșiile uscate bio care dau un gust minunat pastelor cu pesto și parmezan.

O altă rețetă de Paste, de data asta cu midii, găsiți aici (în variantă video).