Recomandarea zilei se referă la o rețetă chinezească care se gătește în wok – vinete chinezești picante, cu usturoi, propusă de publicația Saveur. Cu o denumire care sună mult mai bine în engleză – Chinese Spicy Garlic Eggplant (Yu Xiang Qie Zi) – rețeta are totuși câteva ingrediente mai greu de găsit în România, dar care se pot lua de la magazinele/standurile cu produse alimentare chinezești.

Ingrediente:

1/4 sos de soia

2 linguri oțet negru chinezesc (similar cu oțetul balsamic și-l puteți chiar înlocui cu acesta)

2 linguri de vin de orez chinezesc

1 lingură zahăr

1 linguriță fulgi de ardei iute, pisați

1 linguriță sare de mare (sare mai mare)

4 vinete medii, tăiate în cruce și apoi în fâșii

2 linguri ulei de rapiță (puteți înlocui cu ulei de sâmburi de struguri)

10 căței usturoi, mărunțiți

1 ghimbir răzuit și mărunțit

1 linguriță ulei de susan

1/4 ceașcă de ceapă verde foarte tânără, tocată

Pentru Modul de preparare vă invit să accesați rețeta originală, aici.