Recomandarea zilei se referă la o rețetă chinezească care se gătește în wok – vinete chinezești picante, cu usturoi, propusă de publicația Saveur. Cu o denumire care sună mult mai bine în engleză – Chinese Spicy Garlic Eggplant (Yu Xiang Qie Zi) – rețeta are totuși câteva ingrediente mai greu de găsit în România, dar care se pot lua de la magazinele/standurile cu produse alimentare chinezești.
Ingrediente:
1/4 sos de soia
2 linguri oțet negru chinezesc (similar cu oțetul balsamic și-l puteți chiar înlocui cu acesta)
2 linguri de vin de orez chinezesc
1 lingură zahăr
1 linguriță fulgi de ardei iute, pisați
1 linguriță sare de mare (sare mai mare)
4 vinete medii, tăiate în cruce și apoi în fâșii
2 linguri ulei de rapiță (puteți înlocui cu ulei de sâmburi de struguri)
10 căței usturoi, mărunțiți
1 ghimbir răzuit și mărunțit
1 linguriță ulei de susan
1/4 ceașcă de ceapă verde foarte tânără, tocată
Pentru Modul de preparare vă invit să accesați rețeta originală, aici.
Leave A Comment