Iata ca cineva a avut rabdarea si inspiratia sa testeze vreme de o luna si ceva acelasi tip de prajitura, servita in mai multe locatii. Prietenii de la The Trends Magazine s-au gandit sa testeze cheescake-ul in cofetariile, bistrourile sau restaurantele din Bucuresti.

Marian Craciun – autorul articolului – a declarat castigator cheescake-ul unui hotel de top (poza de deschidere este cea castigatoare).

Topul lor arata asa:

Locul 10 – Acuarela Bistro

umbrella-cheesecake

Locul 8 & 9 – Hanul lui Manuc & Paul

cheesecake-manuc

Locul 7 – Pizza Hut

cheesecake-pizza-hut-4

 

Pentru intregul clasament dar mai ales pentru cel mai bun cheescake cititi articolul din The Trends.

Reteta mea de cheescake arata asa (iese foarte bun, la capitolul aspect as mai avea de lucru):

Ingrediente:

300 grame biscuiti digestivi

125 grame unt topit

400 grame de branza Mascarpone (o folosesc pe cea de la Lidl)

2 oua

150 grame zahar pudra

2 lingurite esenta de vanilie

400 ml smantana grasa

gem pentru topping sau fructe

Mod de preparare:

1. Zdrobeste biscuitii (in blender sau cu un pisalog, sa sfarama foarte usor) si amesteca-i cu untul topit.

2. Aseaza compozitia pe fundul unei tavi rotunde, unsa in prealabil cu unt sau ulei sau pune-i hartie de copt. Apasa cu degetele ca stratul sa se niveleze bine. Pune tava in congelator pana pregatesti crema.

3. Pentru al doilea strat amesteca cele 400 grame Mascarpone (eu pun 500 grame ca atata au cele doua cutii) cu o lingurita esenta vanilie, 100 grame zahar (din cele 150 g) si doua oua.

4. Toarna compozitia peste stratul de biscuiti sii pune tava intr-un cuptor preincalzit la foc mediu pentru 20 de minute. Pune sub tava o folie de aluminiu sau o tava dedesupt pentru ca uneori untul topit curge in cuptor si scoate fum.

5. Scoate compozitia din cuptor cand s-a inchegat si las-o la racit.

6. Amesteca smantana cu 50 grame zahar si o lingurita esenta vanilie. Poti pune si coaja rasa de la o lamaie sau lime. Toarna mixtura peste stratul de branza si mai pune tava la cuptor pentru zece minute.

7. Scoate cheescake-ul din cuptor, lasa-l sa se raceasca si pune-l in frigider peste noapte, acoperind tava cu o folie de protectie.

8. Scos de la rece el trebuie ornat dupa preferinte. Ori cu fructe (de padure) ori cu un toping de gem diluat cu putina apa.

Incercati, este delicios. Nu stiu reteta castigatorului din topul The Trends dar poate o vom afla candva.

Foto: The Trends.