Salata grecească cu quinoa la borcan am făcut-o după ce am citit cât de sănătoasă și nutritivă este această plantă cereală. Am pus-o la borcan pentru că mi se pare un mod cool de a ține salatele gata pregătite pentru câteva zile, de mâncat dimineața sau de luat la pachet. Am ales să cumpăr un produs Bio, de la DM Drogerie Markt Romania, pentru că am încredere că dacă pe produs scrie Bio atunci chiar așa și este. Știți cum se zice când te referi la o treabă bine făcută, că este făcută ”nemțește”, așa că mă gândesc că sunt produse cercetate, studiate și certificate ”pe bune”.

Spun din capul locului că este loc de improvizație la aceste salate și că măsurile nu sunt bătute în cuie.

Ingrediente:

1/2 cană năut

1/2 cană quinoa fiartă și răcită

1 ceapă roșie mică (sau 1/2 dintr-una mai mare)

(măsline, opțional)

100 – 150 grame Brânză (feta sau o telemea mai moale)

1/2 dintr-un castravete mare tăiat cubulețe

6 – 8 roșii cherry tăiate în jumătate sau în sferturi

Pătrunjel, mentă, semințe sau caju (ceva crunch în salată merge foarte bine)

Dressing:

zeamă de la o lămâie, o lingură oțet balsamic, o linguriță sare, piper,  o linguriță oregano, 2-3 linguri mari de ulei de măsline sau ulei floarea soarelui Bio, așa cum am luat eu de la Dm Drogerie Markt.

Mod de preparare în borcan:

Ingredientele se pun în următoarea ordine: dressingul la fund, năutul, Quinoa, ceapa, castrevetele, semințele/ caju-ul, roșiile, brânza, menta, pătrunjelul.

Se poate ține la frigider până la 3-5 zile, într-un borcan închis. Când consumați salata, puteți adăuga încă puțin ulei combinat cu zeamă de lămâie (două părți ulei, una zeama de lămâie).