Project Description

Recunosc, reteta este facuta pentru a testa aplicatia Simmer, o aplicatie pentru IPad, cu care filmezi secvente de cate 30 de secunde. Astfel, am pus-o pe fata mea de 10 ani sa-si faca salata pentru friptura si eu am filmat-o. Ce-a iesit, vedeti in continuare.

M-am gandit sa provoc pe viitor cititorii sa trimita astfel de retete filmate de ei si sa invatam impreuna si alte retete. Eu promit sa o mai testez, mi se pare cea mai simpla metoda de filmare fara editare. Pasii de 30 de secunde se unesc la sfarsit si reteta “curge” chiar daca se sesizeaza trecerea de la o secventa la alta.

Ingrediente:

100 de grame salata Chef de la Eisberg (cam jumatate, cat a scos si Maria din punga). Salata Chef cuprinde Endivia, Frisee, sfecla rosie, seminte dovleac, ingrediente deja spalate.

sare, piper,

zeama de la o lamaie

5 linguri ulei,

o lingurita mustar

o lungura mare smantana

Mod de preparare:

1. puneti salata in bol

2. faceti dressingul intr-un borcan: uleiul, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul si mixati bine.

3. turnati peste salata si amestecati

Totul este foarte simplu, de fapt ati vazut, asta a fost ideea Mariei de a face singura salata cu un dressing facut in casa.

PS: reteta a fost filmata pe la 17,00-17,30, cand s-a intors ea de la scoala si cand soarele incepea sa apuna. De aceea uneori se vad razele soarelui, alteori imaginea este mai clara… :))