Project Description

Astăzi vreau să vă propun desertul copilăriei reintrepretat. Un altfel de orez cu lapte (variantă și video), inspirat de la americani, care îl fac în acest fel. Adică îi adaugă frișcă bătută la sfârșit, ceea ce îi conferă o textură deosebită și un gust delicios. 

Clasicul orez cu lapte suferă câteva modificări prin adăugarea coajei de portocoale (fâșii), prin adăugarea unei cantități mici de frișcă lichidă la fiert și prin punerea concomitentă a batonului de vanilie și de scorțișoară, pentru o aromă mai intensă.

Ingrediente pentru Orezul cu lapte altfel…:

o cană de orez cu bob lung sau mare (pe care-l fierbem în 250-300 ml apă)

1/3 cană zahăr brun

1 baton scorțișoară și o linguriță de scorțișoară măcinată (și încă puțin pentru pudratul de la sfârsit)

700 ml  lapte

coaja de portocală tăiată fâșii (două sunt suficiente)

1/4 cană smântână lichidă (minim 30% grăsime)

200 ml frișcă bătută

Mod de preparare:

1. Fierbeți orezul în apă cu sare. Puneți capac crăticioarei dar amestecați din când în când. Lăsați pe foc circa 10 minute.

2. Adăugați treptat, în timp ce amestecați cu o lingură de lemn: laptele, frișca lichidă, zahărul brun, scorțișoara, batonul de vanilie. Lăsați să fiarbă cu capac circa 30 de minute. Din când în când ridicați capacul și amestecați.

3. Când orezul a fiert, răsturnați compoziția într-un bol, lăsați-o 10 minute la răcit, puneți deasupra lingurița de scorțișoară măcinată, acoperiți cu o folie (atenție! folia se pune chiar pe compoziție ca să nu facă crustă, nu întinsă deasupra castronului) și dați la frigider pentru minim o oră.

4. Când compoziția s-a răcit suficient, amestecați cu lingura prin ea (trebuie să fie încă cremoasă dar laptele nu mai curge) și puneți într-un castron.

5. Serviți cu o lingură generoasă de frișcă bătută și cu puțină scorțișoară presărată deasupra!

Mie mi s-a făcut deja poftă, este genul de desert/gustare pe care o tot fac și revin la ea cu drag. Încercați și nu o să vă pară rău!