Project Description

Ingrediente:

1/2 litru lapte,

2 pliculețe de zahăr vanilat,

4 ouă,

175-200 grame zahăr,

80-100 grame făină,

o conservă de ananas (de preferat mărunțită) + încă una pentru zeamă,

un machet mare de pișcoturi (pachet dublu)

Mod de preparare:

1. pune laptele la fiert într-o crăticioară cu 2 plicuri de zahăr vanilat

2. într-un alt bol/oală amestecă cele 4 ouă cu zahărul turnat treptat. Adaugă încet și făina și amestecă încontinuu ca să nu rămână cocoloașe.

3. pune oala cu amestecul de ouă, zahăr și făină pe foc mic și toarnă treptat din laptele fiert. Amesteca continuu ca să nu se lipească și să nu facă cocoloașe.

4. lasă crema la răcit la aer rece sau pune vasul într-un alt vas cu cuburi de gheață.

5. începe să înmoi pișcoturile în zeama de la compotul de ananas (poate fi și alt compot sau sirop lichid). Nu le lăsa decât câteva secunde la înmuiat, după care așează-le frumos pe un platou.

6. după primul strat de pișcoturi pui un rând de cremă de vanilie și apoi câteva bucăți din ananasul mărunțit. Repeți operațiunea cu al doilea strat de pișcoturi și cremă.

7. Ține la rece minim două ore, până se înmoaie puțin pișcoturile cu crema de vanilie.

Have fun!