Project Description
Ingrediente:
300 g unt
300 g zahăr pudră
9 ouă
150 g cacao
150 g zahăr tos
3 linguri mari pesmet
10 linguri apă
0 cană (200 grame) nucă măcinată mai mare, pentru decor + mentă (opțional)
Mod de preparare:
1. Pentru tortul de ciocolată se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă pe rând cele 9 gălbenușuri.
2. Separat se amestecă cacaoa cu 10 linguri de apă și 150 grame zahăr tos în baie de aburi.
3. Se răcește 5-10 minute compoziția și se adaugă în crema de mai sus.
4. Un sfert din compoziție, cu 3 linguri de pesmet și 6 albușuri bătute bine se amestecă și se pun în forma de tort unsă și tapetată (apoi se bagă la cuptor pentru 20-25 de minute: verificați cu scobitoarea când s-a făcut blatul). Restul de cremă de ciocolată se bagă la rece.
5. După ce s-a răcit blatul se îmbracă cu crema de ciocolată. Se ornează cu nucă măcinată sau cu krantz (zahăr topit pe foc în care se adaugă nucile; după ce s-a răcit se sfărâmițează cu un întinzător trecut și apăsat deasupra acestui zahăr întărit. Operațiunea e complicată și se face multă mizeri dar e ceva mai bună decât simpla nucă pusă pe tort).
Leave A Comment