Project Description

Ingrediente:

300 g unt

300 g zahăr pudră

9 ouă

150 g cacao

150 g zahăr tos

3 linguri mari pesmet

10 linguri apă

0 cană (200 grame) nucă măcinată mai mare, pentru decor + mentă (opțional)

Mod de preparare:

1. Pentru tortul de ciocolată se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă pe rând cele 9 gălbenușuri.

2. Separat se amestecă cacaoa cu 10 linguri de apă și 150 grame zahăr tos în baie de aburi.

3. Se răcește 5-10 minute compoziția și se adaugă în crema de mai sus.

4. Un sfert din compoziție, cu 3 linguri de pesmet și 6 albușuri bătute bine se amestecă și se pun în forma de tort unsă și tapetată (apoi se bagă la cuptor pentru 20-25 de minute: verificați cu scobitoarea când s-a făcut blatul). Restul de cremă de ciocolată se bagă la rece.

5. După ce s-a răcit blatul se îmbracă cu crema de ciocolată. Se ornează cu nucă măcinată sau cu krantz (zahăr topit pe foc în care se adaugă nucile; după ce s-a răcit se sfărâmițează cu un întinzător trecut și apăsat deasupra acestui zahăr întărit. Operațiunea e complicată și se face multă mizeri dar e ceva mai bună decât simpla nucă pusă pe tort).