Project Description

Tortul cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie este cel mai rapid tort facut vreodata. Si cel mai simplu, si mai gustos, as zice… Trebuie sa-l incercati ca sa nu ziceti ca exagerez. Puteti folosi orice fructe de sezon pentru stratul de deasupra si ceva fructe zemoase pentru interior. L-am facut deja de cateva ori, cel mai aromat a iesit cu zmeura la interior si exterior, dar pozele le-am facut atunci cand l-am preparat cu fructe de padure la interior.

Dar hai sa vedeti cat de simplu se face si de ce anume aveti nevoie pentru acest delicios tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie.

Ingrediente tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie:

30 de pișcoturi de șampanie

4 cutii mascarpone (1000 grame)

400 grame frișcă lichidă

600 grame fructe de pădure

200 grame căpșuni sau zmeură pentru ornat

2 căni zahăr pudră

Mod de preparare tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie:

1. Cele 600 grame fructe de pădure (sau zmeură) se amestecă cu o cană zahăr pudră și se strivesc ușor cu furculița până se face ceva zeamă.

2. Cele patru cutii de mascarpone se amestecă cu zahăr pudră și frișcă lichidă.

3. Rupeți pișcoturile în mână în bucăți aproximativ egale. Puneți-le direct într-o tavă (de 28 cm) de tort care se deschide în lateral. Puneți hârtie de copt pe fundul tăvii și pe laterale, exact ca în filmuleț, ca să vă fie mai ușor să o desprindeți.

4. Peste primul strat de pișcoturi puneți un strat subțire de fructe cu zeamă (practic acestea vor înmuia pișcoturile) și apoi un strat de cremă de mascarpone.

5. Repetați operațiunea: pișcoturi rupte, fructe, cremă de mascarpone.

6. Ornați cu fructele proaspete, fără zahăr. Fructele de ornament pot varia în funcție de preferințe: căpșuni, zmeură, afine ori chiar boabe de rodie