Project Description

O reteta clasica, nu foarte grea dar pe care o incerci tarziu in viata, desi merita din plin. Tocanita de vita este sanatoasa, are si legume pe langa carne de vita si daca ai grija ca totul sa fie bine fiert si potrivit vei avea o cina pe cinste.

Tocanita de vita se poate face fie pe foc mic fie in cuptor. Iar daca o faceti si in vas de cupru ca mine, va garantez ca o sa va lingeti pe degete. Va recomand supa in loc de apa, dar daca nu aveti puneti apa si ceva mai multe legume pentru gust.

Urmariti videoul si sper sa va inspire.

Ingrediente tocanita de vita:

500 ml supa (poate fi din legume sau de vita; o faceti pe loc fierband zarvataurile/vita pana scade la cantitatea dorita sau o folositi pe cea din congelator daca ati pastrat mai demult);

2 cepe taiate bucati sau un fir de praz mai subtire tocat

1 kg carne de vita (vitel, manzat, ce gasiti mai proaspat si mai fraged) taiate bucatele

200 grame baby morcovi congelati (recomand pentru ca sunt mai dulci, dar desigur puteti inlocui cu morcovii romanesti)

2 frunze de dafin

200 grame mazare congelata

cateva fire cimbru proaspat

400 ml suc de rosii

6 cartofi taiati cubulete

o cana de vin rosu

1/4 cana faina (sau mai mult cat sa va ajunga sa tavaliti bucatile de vita)

100 ml ulei

sare si piper, patrunjel pentru servire

Mod de preparare:

1. Taiati cubulete si/sau pregatiti cartofii, carnea, ceapa.

2. Incingeti vasul si puneti putin ulei. Prajiti pana se albeste carnea de vita.

3. Scoateti carnea de vita din vas pe un servetel care sa absoarba surplusul de ulei. Adaugati ceapa/prazul.

4. Adaugati si vinul rosu si readuceti in oala carnea de vita.

5. Turnati supa si sucul de rosii. Adaugati condimentele: foile de dafin, sarea si piperul si optional, daca doriti, un ardei iute.

6. Lasati la fiert 45 de minute daca aveti un vas bun conductor termic (cum e cel de cupru) sau pana se inmoaie carnea, dupa care adaugati cartofii, morcovii, mazarea. Mai fierbeti maxim 10 minute.

7. Tocania de vita/beef stew se poate servi calda cu patrunjel presarat deasupra si cu paine proaspata.

Pentru ca este o cantitate pentru minim 4 portii, sa stiti ca poate fi mancata si incalzita si urmatoarea zi.

Daca va place bucataria mea, sa stiti ca e facuta de cei de la Euphoria Kitchens Hall.