Project Description
Daca va place aroma racoritoare de ceai verde in deserturi, Clubul Raw Desertarienilor va invita sa luati parte la o provocare. Puneti in practica reteta de tarta cu Matcha (pudra de ceai verde). Este o tarta cremoasa, delicioasa, fara foc si fara zahar.
Ingrediente pentru baza (2 portii):
½ cana caju
¼ cana fulgi de cocos
6 curmale
1 praf sare de mare
Ingrediente pentru crema
½ cana caju
2 linguri suc de lamaie
½ lingurita ghimbir pudra
1 lingura unt de cocos
2 linguri miere
2 linguri de apa
½ lingurita Matcha (pudra de ceai verde)
Ingrediente pentru decor
praf de zmeura uscata
zmeura proaspata
Mod de preparare baza
- Puneti curmalele in blender si pocesati cateva secunde.
- Adaugati caju-ul, fulgii de cocos si sarea si mixati pana se obtine o masa omogena si lipicioasa.
- Asezati blatul in formele de mini tarta, care in prealabil au fost tapetate cu folie alimentara pentru a putea fi scoase mai usor, si uniformizati, presand foarte bine.
- Lasati la frigider, cat timp preparati crema.
Mod de preparare crema
- Se topeste untul de cocos pe bain marie
- Se pune caju-ul in blender si se proceseaza la viteza maxima pana se obtine o crema fina
- Peste crema de caju se adauga sucul de lamaie, ghimbirul pudra, apa si Matcha si se mixeaza
- La final se adauga mierea si untul de cocos.
- Crema obtinuta se pune peste blat si se introduce in congelator pentru a se intari
Pentru decor puteti folosi praf de zmeura uscata, praf de ceai verde si zmeura.
Leave A Comment