Project Description

Daca va place aroma racoritoare de ceai verde in deserturi, Clubul Raw Desertarienilor va invita sa luati parte la o provocare. Puneti in practica reteta de tarta cu Matcha (pudra de ceai verde). Este o tarta cremoasa, delicioasa, fara foc si fara zahar.

Ingrediente pentru baza (2 portii): 

½ cana caju

¼ cana fulgi de cocos

6 curmale

1 praf sare de mare

Ingrediente pentru crema

½ cana caju

2 linguri suc de lamaie

½ lingurita ghimbir pudra

1 lingura unt de cocos

2 linguri miere

2 linguri de apa

½ lingurita Matcha (pudra de ceai verde)

Ingrediente pentru decor

praf de zmeura uscata

zmeura proaspata

Mod de preparare baza

  1. Puneti curmalele in blender si pocesati cateva secunde.
  2. Adaugati caju-ul, fulgii de cocos si sarea si mixati pana se obtine o masa omogena si lipicioasa.
  1. Asezati blatul in formele de mini tarta, care in prealabil au fost tapetate cu folie alimentara pentru a putea fi scoase mai usor, si  uniformizati, presand foarte bine.
  1. Lasati la frigider, cat timp preparati crema.

Mod de preparare crema

  1. Se topeste untul de cocos pe bain marie
  2. Se pune caju-ul in blender si se proceseaza la viteza maxima pana se obtine o crema fina
  3. Peste crema de caju se adauga sucul de lamaie, ghimbirul pudra, apa si Matcha si se mixeaza
  1. La final se adauga mierea si untul de cocos.
  2. Crema obtinuta se pune peste blat si se introduce in congelator pentru a se intari

Pentru decor puteti folosi praf de zmeura uscata, praf de ceai verde si zmeura.