Project Description

Siropul de menta facut in casa este alternativa sanatoasa la orice bautura acidulata. Pentru cei care pot lua menta direct de la sursa (cineva care sta la casa, avand in vedere ca menta e perena si creste singura de la an la an) va recomand sa incercati acest sirop. Siropul de menta facut din cutiutele de 250 de grame cumparate din supermaerket e munca in zadar, daca nu iei cantitati mai mari.

Trebuie sa retineti ca siropul de menta facut in casa nu va avea niciodata culoarea verde intens ca cel de cumparat, insa trebuie sa retineti ca pus in sticle si tinut la rece (umbra macar) tine cateva luni.

Hai sa va spun cum l-am facut eu in video.

Ingrediente sirop de menta:

750 grame frunze de menta spalate si sterse/scurse de apa

1,5 litri apa

1,5 kg zahar

gheata pentru pus menta oparita

1/2 lamaie (zeama + coaja)

Mod de preparare sirop de menta:

1. Fierbe apa pentru oparit menta. Fierbe inca 1,5 litri apa cu 1,5 kg zahar. In siropul de apa cu zahar se pune si coaja de lamaie si jumatatea de lamaie sau zeama ei.

2. In cratita doar cu apa opareste menta cateva secunde. Scoate-o cu o paleta intr-un bol cu apa cu gheata.

3. Scurge menta intr-o sita. Pune-o in siropul de apa cu zahar care a fiert deja. Menta se lasa la fiert in sirop circa 10-15 minute.

4. Strecoara din nou menta. Pastreaza siropul in oala si mai lasa-l pe foc inca cinci minute pana se mai ingroasa putin.

5. Toarna siropul cald (nu fierbinte) in sticlele curate si sterilizate. Inchide sticlele ermetic si tine-le la rece.

6. Serveste intr-un pahar in care pui sirop cat grosimea unui deget si apoi apa minerala si gheata. Racoreste-te ori de cate ori vrei sa bei ceva sanatos.