Project Description
Ciupercile champignon sunt tot timpul pe piata, salata valeriana o gasesti usor ambalata in supermarketuri, avocado si baconul sunt si ele pe toate drumurile. Eu zic ca merita sa incerci si varianta asta de salata si nu o sa-ti para rau.
Recapituleaza intai tot ce ai pin frigider, ca sa nu mai cumperi. Salatele astea sunt mereu rodul celor avute prin casa, imi place foarte mult sa nu risipesc nimic si sa incerc combinatii si gusturi noi (atentie, nu toate imi plac, dar macar incerc).
Ingrediente:
100 g de valeriana
100 g ciuperci
60 g bacon, cuburi
10 nuci de macadamia sau nuci obisnuite daca nu aveti
1 avocado taiat cubulete
1 ceapa rosie
1 cartof (fiert in coaja)
100 ml de supa de legume (daca nu aveti acest stock, puneti apa)
2-3 linguri de otet de mere
o lingura miere (stiti, eu merg pe Sabadus)
3 linguri ulei de masline extra virgin
20 g de unt
sare si piper
Mod de preparare:
1. Puneti la fiert in apa clocotita cartoful in coaja, pentru circa 10 minute.
2. Pregatiti salata (desigilati-o), taiati ceapa felii subtiri, curatati avocado si taiati-l cubulete.
3. Daca a fiert cartoful, curatati-l si de coaja si sfaramati cu o furculita miezul fiert.
4. Intr-o tigaie puneti la incins untul si apoi prajiti nucile/alunele, si adaugati pentru cateva minute la prajit si baconul taiat fasii cat de mari sau de mici vi le doriti in farfurie.
5. Aduceti pe aragaz supa de legume sau 100 ml apa fiarta, in care adaugati sare, piper, otet, uleiul si mierea. Amestecati bine si incorporati si cartoful pisat bine. Bateti cu un tel ca sa nu ramana cocoloase.
6. In farfurie puneti intai salata valeriana, apoi ciupercile champignon taiate felii subtiri, avocado, ceapa, nucile si baconul si turnati peste ele sosul cald.
Leave A Comment