Project Description
Salata de saptamana aceasta cuprinde rucola, valeriana, spanac, batavia verde si rosu (astea sunt componentele salatei Misticanza), cateva rosii si creveti. Si un dressing simplu si usor.
Cel mai bine cumparati crevetii la bucata. La o punga de salata merg circa 10-12 creveti potriviti ca dimensiune si prajirea lor este practic partea mai de durata, adica de 15 minute (cu tot cu curatat).
Ingrediente:
1 punga salata Misticanza (sau o punga salata de rucola sau baby spanac)
10-12 creveti
12 rosii cherry
zeama de la o lamaie
3 linguri ulei de masline extravirgin
sare si piper (dupa gust)
2-3 catei usturoi, 50 grame unt – pentru prajitul crevetilor
Mod de preparare:
1. Curatati crevetii si puneti-i la prajit in unt. Peste ei turnati usturoiul pisat si jumatate de zeama de lamaie. Sare si piper, un strop pe fiecare.
2. Scoateti salata din punga, impartiti-o in doua portii generoase, pe doua farfurii. Asezati-o cel mai bine cu mana.
3. Puneti pe farfurie si rosiile si jumatate din cantitatea de creveti. Zeama de la creveti turnati-o peste salata.
4. Dressingul pentru salata este format din uleiul de masline, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper. Puneti toate astea intr-un borcan si mixati sau turnati-le direct pe salata, in functie de timpul avut la dispozitie.
5. Serviti salata ca atare, este un fel principal usor si gustos.
Timpul de preparare difera in functie de creveti, daca i-ati cumparat curatati sau nu.
Delicios si sanatos