Project Description

 

Salatele ne salveaza in orice moment, fie ca sunt aperitiv la un fel principal, fie ca le consumam separat. Astazi va propun o salata endivia cu gratar de porc mai slab, salata care mai contine cateva fasii de sfecla rosie, seminte de dovleac si frisee. Este una din salatele gata ambalate, spalate, pentru care doar am inventat ceva simplu de asortat. Pentru oameni ocupati ca voi.

Ingrediente:

o punga de salata endivia (poate fi de oricare)

3 fripturi de porc facute pe gratar

sare, piper,

ulei de masline,

zeama de la o lamaie (sau jumatate, in functie de gusturi)

marar uscat, de presarat pe deasupra

Mod de preparare:

1. Turnati salata din punga intr-un castron mai larg, ca sa puteti amesteca

2. Prajiti fripturile pe gratar cu sare si piper, lasati-le putin la racit si taiati-le apoi fasii.

3. Peste salata din castron puneti sare, amestecati, apoi puneti zeama de la o jumatate de lamaie. Adaugati bucatatile de friptura, cu tot cu sosul ramas pe gratar.

4. Asezonati cu o lingurita sau doua de ulei de masline si daca este prea seaca, adaugati si zeama de la cealalta jumatate de lamaie.

Exista si sosuri gata ambalate, la plic sau la sticla, insa in cazul fripturii nu prea merge (in opinia mea) un astfel de dressing.

5. La final prasarati in farfurie niste marar uscat sau menta ori busuioc.

Fotografia a fost facuta cu un aparat Canon EOS Rebel T5i, obiectiv 18-135 mm