Project Description

Hai sa mai diversificam salatele si sa le adaugam si niste paste fierte al dente (adica putin mai tari) si niste bacon crud, pentru a avea consistenta. Dressingul il putem face singuri, in casa. Iata ce aveti nevoie.

Ingrediente:

80 – 200 grame rucolla (in functie de punga mai mare sau mai mica pe care o cumparati)

150 grame bacon

300 grame paste mai groase

sare, piper

zeama de la o lamaie

5 linguri ulei masline

Mod de preparare:

1. Pune pastele in apa fiarta cu sare, pentru circa zece minute (sa fie al dente) si strecoara-le dupa ce au fiert.

2. Rastoarna salata din punga sau marunteste-o in farfurie daca folosesti alt tip de salata (si nu rucolla).

3. Pregateste baconul felii subtiri.

4. In farfurie pune/amesteca salata, baconul, pastele, peste care presara sare si piper (dupa gust) si dressingul format din zeama de la o lamaie si uleiul de masline. Daca inca vi se pare usor amara rucolla mai adaugati lamaie, dupa gust.