Project Description

Salata de ardei copti cu branza feta si masline este de departe preferata mea. De fapt ardeii copti pot schimba gustul oricarui preparat in bine. Salata merge de minune pe farfurie cu paine prajitita, ori un gratar sau kebab. Puteti coace rapid ardeii si in cuptor, pe o tava infoliata cu folie de aluminiu.

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 ardei colorati (pot fi si la fel dar e mai simpatica salata daca ii luati de culori diferite)

2 linguri ulei de masline

2 linguri otet balsamic

3 linguri de busuioc tocat marunt

1/2 lingurita de oragano uscat

1 lingurita zahar (de preferat brun)

1 catel usturoi tocat marunt

3/4 lingura sare

1/2 lingurita piper

3 linguri de seminte de pin

150 grame branza feta

100 grame masline Kalamata

Mod de preparare:

1. Taiati ardeii in doua si cu fata in sus puneti-i la copt pe o folie de aluminiu (varianta pentru cuptor) pana se rumenesc bine.

2. Cand s-au facut, puneti-i intr-un castron acoperit timp de 5 minute. Presarati si putina sare peste ei, se vor curata mai repede si mai usor.

3. Curatati pielita dupa ardei si taiati-i fasii. Puneti-i intr-un castron si adaugati uleiul de masline, otetul balsamic, usturoiul, busuiocul, usturoiul, zaharul, sarea si piperul. Bagati castronu la rece pentru minim o ora, maxim o noapte.

4. Intr-o tigaie prajiti circa 4 minute semintele de pin si lasati-le apoi la racit.

5. In farfurie puneti salata de ardei, cateva bucati de pin prajite, maslinele si branza feta maruntita. Impartiti ingredientele in mod egal in farfurii.

6. Ornati cu cateva bucati de busuioc intreg.

Cam asa se face acest deliciu de salata cu ardei copti si feta pe care va recomand s-o incercati.