Project Description
Ingrediente:
o cană couscous + o cană de apă
2 zuchinni
un ardei gras roșu + un ardei gras galben/verde (pentru diversitatea de culori)
o cană ciuperci mărunțite (2 ciuperci mari sau mai multe micuțe)
o lingură ulei măsline de pus în apa în care fierbe couscous-ul + o lingură ulei măsline pentru călit legumele + o lingură ulei pentru dressing = 3
2 morcovi mari (cruzi)
o ceapă verde (sau o ceapă obișnuită dacă nu e sezonul pentru cea verde)
2 linguri stafide (pentru a fi moi vă recomand să le opăriți înainte cu puțină apă fierbinte)
un iaurt de 250 ml
o linguriță oțet balsamic (sau oțet din vin)
zeama de la o lămâie
2 linguri miere (recomand Săbăduș)
sare și piper
pătrunjel pentru ornare
Mod de preparare:
1. Puneți la fiert apa cu sare și o lingură de ulei măsline.
2. Când dă în clocot, turnați couscous-ul și opriți focul.
3. Puneți un capac și lăsați minim 5 minute să pătrundă apa în acest ingredient fin făcut din aluat de paste.
4. Între timp pregătiți grătarul de pui. O bucată sau maxim două bucăți de friptură sunt suficiente.
5. După prăjire tăiați-le bucăți mai mici, așa cum ați face copiilor în farfurie.
6. Tocați sau tăiați mărunt zuchinni, ardeiul, ciupercile și căliți-le pe foc într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei.
7.După ce s-au înmuiat aceste ingrediente, luați couscousul din oală, răsturnați-l într-un vas înalt și turnați peste el legumele sotate.
8. Adăugați și legumele crude: ceapa și morcovii, apoi stafidele.
9. Preparați într-un bol mai mic dressingul, format din iaurt, oțet, zeama de lămâie și mierea și amestecați bine. Asezonzați cu sare și piper.
10. Amestecați couscousul cu legumele, grătarul și dressingul și salata este gata! În farfurie puteți orna cu pătrunjel.
Leave A Comment