Project Description
Am tinut sa fac aceasta precizare inca din titlu – Salata Caesar cu bacon si gratar de pui – pentru ca veti intalni multiple variante ale salatei Caesar, insa cea originala contine ansoa (anchoivies). De asemenea, puteti folosi salata de tip Romana sau alt gen de salata preferata.
Ingrediente:
2 salate romana
4 felii paine toast
400 g piept de pui
40 g fasii de bacon
1 catel usturoi
1/2 zeama lamaie + coaja de la o lamaie intreaga
1 lingura smantana
80 g parmesan
2 fire/ramuri cu rozmarin
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
3 linguri ulei masline (pentru dressing) + 2 linguri ulei pentru prajit (painea, pieptul de pui)
Mod de preparare:
1. Spalati salata si uscati-o sau rasturnati-o din punga intr-un bol mare.
2. Taiati fasii subtiri pieptul de pui, condimentati-l cu sare si piper si un strop de ulei de masline.
3. Taiati cubulete feliile de paine toast in bucati groase de un deget. Puneti painea si frunzele de rozmarin in tigaia incinsa. Prajiti painea pana devine aurie alaturi de bacon.
4. In uleiul ramas prajiti si bucatile de piept de pui (daca mai e nevoie adaugati ulei). Puneti deoparte baconul si puiul prajit.
5. Pentru dressing recomand folosirea unui borcan pe post de shaker. Striviti usturoiul cu presa, adaugati coaja de lamaie si zeama de lamaie, uleiul si apoi lingura de smantana. Puneti sare si piper, inchideti borcanul si amestecati-l cu putere. Peste acest amestec puneti si parmezanul ras.
6. In castronul cu salata puneti putina sare si amestecati cu degetele. Rasturnati bucatile de piept de pui prajite, crutoanele de paine si dressingul. Luati usor cu mainile sau cu doua linguri/spatule salata si puneti-o in farfurie, unde adaugati in varf o fasie de bacon prajit si parmezan ras.
Asta este tot, nici prea greu nici prea usor, insa in aceasta varianta de salata avem un fel principal, nu salata pe post de garnitura.
Leave A Comment