Project Description
Salata cu rucola, branza/cascaval si pastrama de vita este inca unul din modurile alternative de a mai folosi salata. Mai ales atunci cand o cumparam la punga si vrem sa o facem rapid si cu ce avem prin casa.
Puteti pune orice fel de cascaval aveti (eu am folosit Leerdammer ca am vrut sa vad cum e noul sortiment lansat pe piata) si orice sunca/pastrama din frigider sau pe care o gasiti in supermarket. Recomandat este Bresaola sau pastrama de vita, eu am folosit o sunca cruda.
Ingrediente:
180 g salata Rucola (cea de la Eisberg este gata spalata)
12-14 felii de cascaval
120 de grame pastrama de vita feliata (e important sa fie subtire pentru a nu fi gretoasa)
o cana crutoane de paine putin prajite pe aragaz sau in cuptor
4-6 linguri ulei de masline
50 g capere
zeama de la o lamaie (rucola este putin amaruie si are nevoie de mai multa zeama de lamaie)
sare si piper
Mod de preparare:
1. rastoarna salata in bol
2. pregateste dressingul punand uleiul, zeama de lamaie si sarea si piperul intr-un bol/castronel micut
3. taie fasii cascavalul si sunca
4. pune dressingul peste salata si amesteca bine
5. pune cascavalul, sunca, caperele si crutoanele in salata, pastrand cateva bucati (de sunca si cascaval)pentru a le pune chiar in farfurie
6. pune salata in farfurie iar deasupra gramezii adauga cu grija bucati de cascaval si de sunca.
delicios 🙂