Project Description
Porridge cu nucă și fructe uscate, adică terci de ovăz (BIO, de la DM Drogerie Markt) cu nucă (și migdale și caju) și fructe uscate, constituie un mic dejun consistent și sănătos, inclusiv pentru tine, nu numai pentru copilul tău.
Am continuat să cumpăr produsele BIo de la DM Drogerie Markt pentru că sunt în drumul meu și cred în calitatea germană a produselor – adică dacă văd un produs românesc BIO stau și citesc cu atenție pentru că știu că la noi nu toate certificările sunt pe bune.
Porridge-ul ăsta poate fi servit și la cină dacă vrei să te culci cu burta plină, dar îl recomand la micul dejun.
Fructele uscate merg înlocuite cu orice alte fructe uscate mici (stafide, goji, coacăze etc).
Am folosit la Ingrediente (pentru 2 persoane):
100 grame fulgi de ovăz BIO (de la DM)
250 ml lapte Bio
2 lingurițe extrac de vanilie
3 linguri nucă măcinată (eu am și prăjit-o)
2 linguri caju
2 linguri migdale crude
câte două linguri de fructe uscate (am avut mure mici uscate și merișoare)
Toate ingredientele le-am găsit pe rafturile de produse BIO de la DM. Cantitățile de nuci și fructe sunt orientative, puteți pune mai mult sau mai puțin, după gust.
Mod de preparare:
- Pune laptele la fiert.
- După câteva secunde adaugă și fulgii de ovăz. Dă focul încet.
- Adaugă esența de vanilie. Amestecă.
- Lasă-l să fiarbă. Oprește focul și pune un capac pentru minim 5 minute.
- Toacă mărunt nucile, migdalele, caju-ul.
- Împarte terciul (porridge-ul) în 2 castroane egale.
- Pune peste porridge nucile și fructele, cât crezi că-ți place sau jumătate din cantitatea pregătită.
- Dacă crezi că nu este suficient de dulce, adaugă un strop de sirop de Agave.
Poate fi servit și cald, și rece.
Leave A Comment