Project Description

Porții: o pizza mare cât toată tava sau două pizza medii, rotunde

Ingrediente:

Blat: 500 g făină (de preferat Kamut sau faina 480)

15 g drojdie (proaspătă),

15 g sare,

30 ml ulei de măsline extra virgin,

375 g apă.

Pizza: 150 g mozarella

150 g cascaval ras

50 g parmezan

50 g brânză feta

suc de roșii/ketchup

100 g carnati de casă tăiați rondele/ șuncă

1 ardei verde/galben/ roșu (cum aveți prin casă)

Mod de preparare:

Blat:

1. Dizolvați drojdia în apa călduță pe care urmează să o puneți în făină.

2. În bolul cu făină adăugați sarea, apa cu drojdia și începeți să amestecați cu mixerul timp de zece minute.

3. Turnați treptat și uleiul de măsline. Aluatul rezultat trebuie să fie foarte fin și să se deslipească ușor de mână.

4. Lăsați-l să crească sub un prosop acoperit circa 30 de minute.

5. Răsturnați apoi aluatul pe un blat înfăinat și împărțiți compoziția în 2 părți egale.

6. Cu un șervețel și un strop de ulei de măsline ungeți bolurile care urmează să găzduiască blatul de pizza până a doua zi.

7. Puneți castroanele cu blatul de pizza în frigider pentru 24 de ore, dar scoteți-l la temperatura camerei cu o oră înainte de a-l prepara.

Întins blatul + ingrediente

1. Puneți făină pe mâini și pe hârtia de copt și întindeți coca/aluatul de dimensiunea dorită, întâi în mâini, în aer, și apoi pe tavă cu hârtie de copt.

2. Apăsați ușor cu buricul degetului pentru a se întinde de dimensiunea dorită, atât cât vă permite elasticitatea compoziției.

3. Primul strat este cu suc de roșii sau kecthup, întins cât mai subțire.

4. Puneți apoi un rând de cașcaval ras, urmat de cârnați/șuncă/ciuperci (dacă doriți), parmesan, brânză și deasupra bucățile de mozzarella.

5. Băgați în cuptor pentru circa 15 minute.

Serviți cu busuioc proaspăt mărunțit deasupra platoului de pizza.