Project Description
Pesto/crema de leurda, asemanatoare pesto-ului Italian se prepara usor si se poate pastra la frigider cateva zile. Pe piata leurda a fost destul de ieftina si din plin, asa ca cei care au avut inspiratia sa puna si la congelator pot incerca aceasta reteta tot timpul anului.
Pentru perioade mai lungi, poate fi congelata in portii mici in borcane sau pungi de plastic. Plantele recoltate la inceputul sezonului au o aroma mai delicata, mai putin iute. Daca culegeti leurda singuri din padure e bine sa stiti ca atunci cand are deja floare si frunza foarte lata nu mai e asa buna de preparat.
Sfat: Frunzele de leurda spalate si uscate se pastreaza foarte bine congelate in stare proaspata, aranjate in pungi de plastic intr-un mod aerisit, nepresate. Se folosesc ca adaosuri in ciorbe sau supe crème, inlocuind cu success usturoiul.
Una din poze este din mediul natural al leurdei – padurea – ca sa vedeti felul cum creste.
Pentru cantitatile propuse mai jos ies aproximativ 2 borcane de 300 g. Daca ati cules/cumparat mai multa leurda (cum se intampla de obicei) dublati sau triplati cantitatile, ori mai bine conservati-o la congelator ca sa faceti pesto/crema de leurda proaspata ori de cate ori aveti nevoie.
Acest pesto de leurda poate fi consumat simplu pe paine, dar si in paste (pur si simplu fierbeti pastele si le amestecati cu aceasta crema).
Ingrediente Pesto/crema Leurda:
- 2 maini de leurda rupta bucati (cat intra in vasul robotului)
- 3 linguri seminte de pin sau de floarea soarelui
- 2 linguri nuca macinata
- 3 linguri parmesan
- 3 linguri telemea rasa (de vaca sau capra, cea de capra ii da o tenta mai iute)
- 6 linguri ulei de masline
- Sare
Mod de Preparare Pesto/crema de leurda:
1. Spalati bine leurda in mai multe ape, de preferat frunza cu frunza si scurgeti-o bine de apa. Eventual tamponati cu servetele de hartie.
2. Rupeti leurda in bucati si tocati-o intr-un robot de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor.
3. Reglati consistenta dorita adaugand ulei de masline.
4. Pentru conservare aveti grija sa sterilizati bine borcanele si sa le inchideti ermetic.
Bucurati-va de leurda sau descoperit-o macar in acest fel!
Leave A Comment