Project Description
Paste cu lamaie, pui si rucola sunt propunerea sanatoasa de aceasta data. Zeama de lamaie se conbina bine cu pastele dar mai ales cu rucola, care este putin amaruie. Va propun sa folositi penne, dar daca nu aveti prin casa puteti folosi orice fel de paste. Important este sa respectati timpul de fierbere de pe ambalaj.
Pentru ca este o salata cu pui si cu paste (care trebuie fierte), propunerea de azi v-o recomand sa o faceti atunci cand aveti minim 30 de minute la dispozitie pentru preparare.
Ingrediente:
500 grame paste
un piept de pui (fiert sau prajit, ori gratar, cum preferati)
500 grame rucola
zeama si coaja de la o lamaie
2-3 linguri ulei de masline
1/2 cana de parmezan ras
Mod de preparare:
1. Fierbeti pastele si opriti circa un sfert de cana din zeama in care au fiert. Pregatiti si pieptul de pui dupa cum doriti: fiert sau gratar. Lasati-l apoi sa se raceasca macar 5 minute.
2. In timp ce pastele fierb si puiul este si el pus la facut, puneti intr-un bol rucola, zeama si coaja de lamaie, uleiul de masline si amestecati.
3. Adaugati in bol si pastele, pieptul de pui taiat bucati si amestecati.
4. Adaugati si parmezanul ras, sarea si piperul in functie de cat doriti si amestecati bine. Stropiti cu putina apa de la paste, daca doriti.
5. Impartiti amestecul la patru farfurii si puneti deasupra parmezan ras. Se servesc de preferinta calde.
Leave A Comment