Project Description

Porții: 6

Ingrediente pentru oua in paine:

2 linguri de unt la temperatura camerei (dacă ați uitat să-l scoateți din timp puteți pune 20 secunde la microunde sau 2 minute în baie de abur pe un vas)

6 ouă

6 felii pâine toast

sare, piper

100 grame cașcaval ras (opțional, dacă doriți să se  topească frumos pe ou)

Mod de preparare:

1. Unge tava cu untul moale (cu o pensulă sau chiar cu mâna) și feliile de pâine, pe ambele părți.

2. Cu un pahar cu diametru mic sau cu forme de fursecuri taie pe mijloc feliile de pâine, astfel încât să poți sparge ușor oul în circumferința creată.

3. Pune cu grijă ouăle în gaura din feliile de pâine unse cu unt. Adaugă sare și puțin piper.

4. Pune tava în cuptorul încălzit în prealabil și las-o timp de 10 minute. Înainte cu un minut de a o scoate poți adăuga și puțin cașcaval ras.

Pont: Cuptorul trebuie să fie bine încălzit înainte, iar untul obligatoriu la temperatura camerei.