Project Description

Hai sa incercam si o altfel de friptura, simpla, fara grasime, si care se face si relativ repede (pe mine ma ajuta si tigaia de cupru). Muschi de porc la tigaie cu cartofi si lamaie este varianta pe care v-o propun pentru diversificare. 

Este o friptura pe care o puteti face si de sarbatori dar si cu orice ocazie doriti sa-i dati copilului o carne frageda si gustoasa.

Ingrediente:

un muschi de porc (circa 500 grame)

3-5 cartofi rosii taiati cubulete

1/4 ceasca patrunjel proaspat

2 bucati ceapa verde maruntita

1 lamaie taiata felii

3-5 linguri ulei

sare si piper

1/2 ceasca apa

Mod de preparare:

1. Incingeti uleiul si puneti la prajit cratofii. Lasati-i circa 10 minute pana capata putina culoare aurie.

2. Intre timp feliati muschiuletul de porc si bateti usor feliile rezultate (se poate si cu podul palmei pentru ca sunt foarte fragede). Puneti pe ele sare si piper (eu am un amestec direct de sare si piper si putina nucsoara).

3. Inabusiti cartofii din tigaie cu jumatate de ceasca de apa pentru circa 5 minute. Rasturnati-i apoi intr-un bol.

4. Puneti la prajit si feliile de carne. Aromatizati-le cu feliile de lamaie care isi vor lasa zeama si se vor aurii si ele putin. Lasati carnea la prajit 4-6 minute pe o parte, 4-6 minute pe cealalta parte (in functie de ce tigaie aveti).

5. Peste cartofii lasati usor la racit turnati ceapa verde tocata marunt.

6. Pe un platou aranjati intai cartofii cu ceapa verde, apoi puneti friptura prajita, lamaile si deasupra patrunjelul.

7. Gata! Acum puteti servi alaturi de un vin alb. Pofta buna!