Project Description

Ingrediente:

6 caise/ prune/ piersici

3 linguri de apă

3 linguri de miere (de la Săbăduș)

3 x 140 grame iaurt (adică 3 borcănele mici de iaurt)

Mod de preparare:

1. Într-o crăticioară puneți la fiert întâi apa cu miere și amestecați până la dizolvarea mierii.

2. Adăugați fructele pe care le fierbeți circa 10 minute la foc potrivit. Puteți pune, opțional, coajă de lămâie și/sau scorțișoară.

3. Amestecați în cratiță să nu se lipească. (Dacă aveți oală de cupru, acest lucru este eliminat pentru că în ea nu se lipesc).

4. Când au început fructele să se sfărâmâțize în cratiță luați pasatorul de cartofi și sfărâmițați fructele, chiar dacă sunt pe focul dat încet. Sau folosiți blenderul.

5. Luați după foc și lăsați 10 minute la răcit compoziția + 10 minute la rece.

6. În iaurtul de 140 de grame (cea mai mică variantă) adăugați o lingură de miere.

7. Într-un pahar cu gura largă sau într-o cană (dar se vede mult mai bine și mai frumos în ceva transparent) puneți de un deget gemul, apoi jumătate din iaurt, iar deasupra presărați migdale sau nuci mărunțite.