Project Description
Fursecurile cu bucati de ciocolata (amaruie, de preferat) sunt o incantare pentru simturi, in orice moment al zilei. V-as putea spune ca fursecurile cu ciocolata sunt preferate de copii, dar as minti daca i-as exclude pe adultii iubitori de dulciuri si/sau de ciocolata.
Pentru aceste fursecuri e bine sa cautati banuti de ciocolata neagra (se gasesc la borcan in Selgros si Auchan) sau la pungi mici de 100 de grame in Mega Image (se numesc Casino Chocolat Pepites). Dar daca nu aveti in casa asa ceva sau nu vreti sa cumparati, orice ciocolata poate fi buna, doar ca se adauga efortul vostru de a o marunti. Atentie, daca doriti sa faceti mai multe fursecuri, dublati cantitatile. Recomand insa ca la prima incercare sa faceti o singura portie si daca va place sa dublati data viitoare.
Ingrediente pentru 30 de bucati:
300 grame faina
175 grame unt fara grasime
150 grame zahar brun
250 grame bucati ciocolata amaruie (ori banuti de ciocolata amaruie)
un plic zahar vanilat
2 oua
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
1. Intr-un castron amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
2. Intr-un alt bol mixeaza untul la temperatura camerei, zaharul brun si zaharul vanilat pana devine moale.
3. Adauga in amestectul de unt ouale, pe rand, incorporand bine.
4. Adauga si faina din celalalt bol, incorporeaza bine si apoi pune treptat si bucatile de ciocolata. (pot fi “dropsuri” de ciocolata micute ori ciocolata maruntita fin cu cutitul).
5. Pe o tava cu hartie de copt pe ea pune cu o lingura de inghetata compozitia. Daca nu ai lingura de inghetata foloseste o lingura mare si nu incerca sa faci forme prea mici pentru a iesi mai multe. Acolo unde pui o lingura generoasa fursecul va fi usor pufos, iar acolo unde pui mai putin se face plat si uscat in cuptor.
6. Pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius si lasa-le aproximativ 10-15 minute pana devin aurii.
7. Le poti servi dupa ce le-ai lasat macar 15 minute la racit.
Fotografiile au fost facute cu un aparat Canon EOS Rebel T5i, obiectiv 18-135 mm.
Leave A Comment