Project Description
Dragilor, astazi va propun una din variantele de Tiramisu cu mascarpone, desi iese la fel de bine si fara. (am pe blogul personal o reteta de Tiramisu fara mascarpone care face furori printre cititori si va pot spune ca e gustoasa si aia). Ca le orice reteta de dulce, variantele sunt nenumarate, toate delicioase, evident. Rabdare si timp sa ai ca sa le faci.
Iata cum sa faci Tiramisu cu mascarpone, varianta ReteteTV.ro:
Ingrediente Tiramisu cu mascarpone:
6 galbenusuri
3/4 cana zahar
2/3 cana lapte
1 cana smantana lichida care se va face frisca (sau frisca)
500 g mascarpone (adica 2 cutii ca au de obicei 250 grame una)
un pachet piscoturi de sampanie (dar daca aveti o tava mai mare puteti avea inca o punguta de piscoturi de rezerva)
2-3 cani mari cafea atre
50 g cacao
rom (o lingura mare sau o sticluta mica)
Mod de preparare Tiramisu cu mascarpone:
1. Puneti la fiert o oala de apa si deasupra o alta craticioara. In vasul de deasupra puneti galbenusurile cu zaharul si laptele pe baine marie si amestecati continuu cu telul pana se ingroase (sa dea in clocot dar sa nu faca cocoloase).
2. Raciti compozitia si dati-o la frigider pentru o ora.
3. Pregatiti/bateti smantana lichida sub forma de frisca.
4. Amestecati mascarpone cu compozitia de galbenusuri racita si frisca batuta.
5. Faceti cafeaua, raciti-o putin si puneti in ea romul.
6. Inmuiati, pe rand, cate un piscot pret de o secunda (cat il bagati in cafea si-l scoateti imediat pentru ca se inmoaie prea tare apoi…)
7. Luati tava in care vreti sa faceti mascarpone-ul si puneti un rand de piscoturi inmuiate, un rand de crema, si tot asa, astfel incat sa aveti crema deasupra (deci 2 straturi de piscoturi, 2 de crema).
8. Prearati cacao deasupra (daca puteti sa puneti mai putin decat am pus eu in poza ar fi perfect) si lasati la rece cateva ore inainte de servire.
Leave A Comment