Project Description

Număr de porții: 6

Ingrediente:

6 cartofi mari

8 morcovi

2 cepe mari,  una întreaga, una tocată

1 ardei roșu sau verde tăiat în 2 bucăți

o țelină mică

o lingură de ulei măsline

o linguriță ghimbir măcinat

o lingură sare

2 linguri piper proaspăt

o cană (250 ml) smântână lichidă pentru gătit

o cană (250 ml) lapte

o legătură pătrunjel/ mărar/ cimbru (care din ele doriți)

crutoane (pâine prăjită de cumpărat sau făcute în casă)

Mod de preparare:

1. Într-o oală cu gura largă fierbe în apă cât să-i acopere, cartofii curățați dar tăiați cel mult în două bucăți, ardeiul, o ceapă, țelina și morcovii rași până când s-au înmuiat. (circa 20 de minute)

2. Într-o tigaie, sotează (călește) ceapa într-o lingură de ulei până se înmoaie sau se caramelizează.

3. Pune într-un mixer de bucătărie cartofii, morcovii și ceapa călită (restul legumelor fierte poți să le arunci, au fost puse doar pentru vitamine și arome). Dacă nu ai un procesor mai mare, poți strivi legumele cu un mixer/blender vertical, după ce ai scurs în prealabil apa în exces din legumele fierte.

4. Adaugă smântâna și laptele până ajungi la consistența dorită (nici prea subțire dar nici prea groasă supa, vrei totuși să curgă ceva din ea).

5. Dacă dorești, mai poți fierbe la foc mic încă 5 minute.

6. Garnisește/ Ornează cu mărar/pătrunjel/ cimbru tocat mărunt și un strop de ulei de măsline pe deasupra. Serviți cu crutoane înmuiat în supă.